Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern: Bemutatkozott Bernat, megvan Kroos utódja?

Az FC Bayern München Javí Martinez és Thiago Alcántara után újabb spanyolt igazolt Jaun Bernat személyében, akivel nem csereként terveznek.

fcbayern.de

Juan Bernat 10 millió euró fejébe érkezett az FC Valencia csapatáról az FC Bayern Münchenhez, a 21 esztendős balhátvéd 2019-ig írt alá. A spanyol játékost már be is mutatta a Bayern. “Az FC Bayern megadta nekem a lehetőséget, hogy ide igazoljak. Ezen nem kellett sokat gondolkoznom.” – mondta kissé idegesen Bernat.

“Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Én egy Pep-rajongó vagyok. Szeretem a filozófiáját, teljesen illeszkedik az én stílusommal. A Bayern egyszerűen egy bajnok, szeretek itt lenni.”

Természetesen a sportigazgató, Matthias Sammer is felszólalt: “Úgy futballozik, ahogyan beszél: röviden, szűken, gyorsan és velősen. Nagyon jó képességei vannak és ezzel nagy perspektívákat ígér számunkra. Nem csak David Alaba cseréjeként tervezünk vele, hanem a támadó részlegben is. Pep fogja majd eldönteni, hogy hol lövi vagy akadályozza meg a döntő gólt.”

krone.at

Bernat érkezése és Toni Kroos szinte hivatalos távozása azt jelentheti, hogy az osztrák válogatott Alaba pozíciót válthat. A 22 esztendős játékos nem csak a védelem bal oldalán, hanem a középpályán és képes kiemlkedőt nyújtani, így a Real Madridba távozó német válogatott sztár helyét veheti át. Alaba az osztrák válogatottban ebben a szerepkörben futballozik már hosszú évek óta.

Galeß