Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ifjú csatárzsenire vetett szemet a Bayern München

Német sajtóinformációk szerint a bajor sztárcsapat szívesen szerződtetné a Borussia Mönchengladbach mindössze 17 esztendős reménységét, Sinan Kurtot.

Sinan Kurt – goonerhead.com

A török származású, de német utánpótlás-válogatott bal oldali támadó összesen huszonöt junior korcsoportos mérkőzésen kapott játéklehetőséget a ’Gladbachban és ezeken az összecsapásokon elképesztően gólerős volt: nem kevesebb, mint tizenhat gól került a neve mellé, valamint három gólpasszt is kiosztott Kurt.

Nem véletlenül hívta fel tehát magára a müncheniek vezetőedzője, Pep Guardiola figyelmét, aki örömmel látná a csapatában a ballábas játékost. Az érdeklődést a Borussia menedzsere, Max Eberl is megerősítette az „Express”-nek: „Ha a Bayern szerződtetni akarja Kurtot, neki kell lépniük. Ezt már meg is tették, bár megítélésem szerint nem igazán méltányolható módon.”

Bár az U18-as válogatottnál számításba vett játékos jelenlegi kenyéradójával 2015 nyaráig érvényes szerződéssel rendelkezik, ám a váltás esélyét növelheti, hogy a néhány nap múlva nagykorúvá váló futballista hiányzik a  Borussia Mönchengladbach aktuális csapatfotójáról és nem utazott el az edzőtáborba.

Bár mintegy 22 millió euróért az Atlético Madridba szerződött a „bőrnadrágosok” egyik klasszis csatárát Mario Mandzukic személyében, Kurt nagyon sokat tanulhat az Isar-parti gárdában Robert Lewandowskitól is, hosszú távon pedig könnyen lehet, hogy komoly játékos-pályafutás várhat rá.

Budai Levente