Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi: „Bármit megadnék a VB-címért”

Lionel Messi már temérdeknyi trófeát, rekordot megszerezett már az FC Barcelonával mind csapat, mind egyéni szinten. Ám a holnapi, Németország – Argentína VB döntő előtt azt állítja, hogy bármely személyes elismerését (Aranylabda, gólkirályi cím) odaadná, a végső sikerért.

www.goal.com

Természetesen érthető a katalán labdarúgóklub sztárjának lelkesedése, ugyanis az argentin csillag olyan messzire vezette most hazája válogatottját, mint amilyen messze az már évtizedek óta nem jutott. Döntőt ugyanis Argentína 1990-ben játszott, az akkor még óvodás korú Messi idejében. Míg az „Albiceleste” utolsó világbajnoki győzelmekor még csak meg sem született, a kis Leo.

Ám most minden megváltozhat, és a „Bolha” végleg odaírhatja nevét a labdarúgás históriás könyvének első oldalára. Ezzel tisztában van Messi is, aki a minap élete egyik legelszántabb nyilatkozatát adta, a német Bildnek:
„A személyes célom az, hogy Világbajnok legyek. Jobban szeretném azt, hogy megnyerjük a Világbajnokságot, mint az Aranylabdát. Egy játékos számára a Világbajnokság a legnagyszerűbb dolog. Ez egy olyan álom, ami soha sem halványul el. Megkértem a barcelonai csapattársaimat, Xavit, Iniestat, és a Piquet, hogy meséljék el azt érzést a trófea megszerzéséről. Mert mindent meg is fogunk tenni, hogy valóra váltsuk ezt az álmot.” – fogadkozott az argentin csapat legfontosabb láncszeme.

Balogh József