Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női labdarúgás: Győzelemmel kezdte felkészülését az MTK

A Bajnokok Ligája selejtezőire készülő MTK első edzőmérkőzésén háromgólos sikert aratott.

Három gólos sikerrel kezdett az MTK. – fotó: sport.hir24.hu (archív)

Megkezdte nemzetközi felkészülési meccseinek sorát a bajnok és kupagyőztes MTK együttese. Medgyes Péter tanítványai a szlovákiai Érsekújvár ellen léptek pályára szombaton délután. Az érsekújvári csapat szintén BL-selejtezőben érdekelt együttes, akik Skóciába utaznak majd augusztusban.

A mérkőzés első felében a legerősebb összeállításban küldte pályára övéit Medgyes Péter, és a szünetig el is döntötték az összecsapást. A bajnok keretéből ezúttal hiányzott a védelem oszlopa, Demeter Réka, aki még az első edzések egyikén szenvedett csuklótörést, valamint a kiszemelt Aschenbrenner Réka, aki továbbra is vállsérülése után lábadozik.

Nagy iramban kezdte a találkozót a magyar együttes, amelynek eredményeképp a hatodik percben Nagy Lilla beadásából Méry Rita volt eredményes. A folytatásban sem hagyott alább a lendület, ám egészen a félidő hajrájáig kellett várni az újabb MTK találatra, melyet az egyik új szerzemény, Fogl Katalin szerzett, majd nem sokkal később éppen Fogl szolgálta ki Nagy Lillát, aki szintén feliratkozott a gólszerzők közé. A szünetben sorcserét hajtott végre Megyes Péter, így bemutatkozott a szintén frissen igazolt Diószegi Fanni és Kaján Zsanett. És bár továbbra is uralta a meccset az MTK, gól már nem esett, ennek köszönhetően az MTK a szünetre eldöntötte az összecsapást.

Nové Zámky – MTK 0-3 (0-3)
Érsekújvár
MTK: Szőcs Réka (Erdélyi Tamara) – Szabó Zsuzsanna, Gál Tímea, Tell Zsófia (Palkovics Nóra, a szünetben), Vesszős Mercédesz – Nagy Lilla (Nagy Alexandra, a szünetben), Tóth Alexandra (Diószegi Fanni, a szünetben), Hummel-Smuczer Angéla, Méry Rita (Pádár Anita, a szünetben) – Csányi Diána, Fogl Katalin (Kaján Zsanett, a szünetben)
g.: Méry (6.), Fogl (38.), Nagy L. (43.)

Gavalovits Sándor