Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Di María: “A legjobb évünk volt…”

A 2021-es esztendőre ki pozitívan, ki negatívan gondol vissza, az argentin válogatott kiválósága kétségkívül előbbi csoportba tartozik…

(Photo by Alexandre Schneider/Getty Images)

A nyári Copa Américán 28 év után újra diadalmaskodó argentin válogatott javára a házigazda Brazília elleni döntőben a győztes gólt szerző Ángel Di María kétségkívül legnagyobb sikerét érte el. A Paris Saint-Germain szélsője évbúcsúztatójában is külön kiemelte, hogy mennyire boldog:

“A labdarúgás szempontjából ez volt a legjobb évünk, ami történt velünk. Álmodozni lehet, de kemény munkával és kitartással meg is valósíthatóak az álmaink. Köszönjük, 2021!”

A rutinos labdarúgó a kontinensbajnoki cím kapcsán korábban a következőket árulta el: “a Copa América jelent számomra mindent. Egészen fiatal korom óta harcoltam ezért, hogy meglegyen, az egész ország kiéhezve várta már a sikert hosszú-hosszú ideje. Egyértelmű, hogy a Maracanaban szerzett döntőbeli gólom életem legfontosabb találata. Ahogy kiugrattam, éreztem, hogy nincs les és semmi nem állíthat, még nem jött ki a kapus, de pontosan tudtam, hogy mit fogok csinálni. Nagyon örültem, hogy sikerült hibátlanul végrehajtanom. Óriási megkönnyebbülés volt a végső győzelem, hiszen 28 éve várt erre Argentína. Hatalmas élmény volt az embereket boldognak látni.”

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!