Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Augsburg a Schalke elleni rangadón ikszelt

A Bundesliga 27. fordulójának húsvétvasárnapján megrendezett első meccsén élvonalbeli rangadóra került sor Bajorországban. A 6. helyezett FC Augsburg, az egy ponttal és helyezéssel előtte álló gelsenkircheni Schalke 04 csapatát látta vendégül.

A felsőházi húsvéti rangadón bármely csapat nyerhetett volna, mégis döntetlen lett az összecsapás vége (forrás: kicker.de)

FC Augsburg- Schalke 04 0-0

Húsvétvasárnap a Bundesliga 27. fordulója úgy folytatódott, ahogy a szombati játéknap véget ért: rangadóval. Ezúttal az 5. és 6. helyezett lépett egymás ellen pályára. A FC Augsburg otthonában vendégeskedő Schalke 04 volt a fordulót megelőzően az ötödik, mely soros ellenfelét egy ponttal előzte meg. A 10. minutumban a vendég gelsenkircheni klub járt közelebb a gólszerzéshez, hiszen Matip a szögletből beívelt labdát az ötösről fejelte volna be a bajorok kapujába, de a labda mellé szállt. A 19. percben már az Augsburg szerezhette volna meg a meccs első találatát, de Bobadilla kapu elé betett labdájára gyorsabban reagált Fährmann kapus, mint a hazai játékos társa, így a hálóőré lett a labda. A félidő hajrájára jutott még egy gólszerzési lehetőség, ami a vendégek előtt alakult ki, de Bobadilla nem tudott élni ezzel, a kipattanót pedig mellé lőtte.
A fordulás után 9 percet kellett várni az első valamire való helyzetre. A Schalke révén ekkor Huntelaar lőtt volna gólt, azonban a holland támadó egy az egyben rávezetett labdáját ellővén a próbálkozást Hitz kivédte. Mezőnyben sem volt szinte különbség a csapatok között, és eddig 2-2 kapura tartó kísérletet tudtak felmutatni a felek, annak ellenére, hogy a hazaiak 13-szor lőtték el a labdát, míg a vendégek 12 alkalommal. A lövéseket továbbra is termelték a játékosok mindkét oldalon, de ezek egyike sem volt kapura veszélyes. Viszont a 89. percben eldőlhetett volna a meccs, amikor a Schalke javára szerezhette volna meg Boateng a három pontot, de tizenegy méterről a lövése mellé ment. De ez volt a rangadó utolsó ígéretes helyzete, így gól nélküli döntetlennel ért véget a találkozó, mely után egyik csapat számára sem történt változás a helyezésüket illetően.

Nagy Dávid