Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Egyre feljebb a Dárdai-csapat

Remek lehetőség adott ma késő délután a Hertha BSC előtt, hogy újabb lépést tegyen a bennmaradás felé. A Dárdai Pál vezette fővárosiak a kiesőzónában szerénykedő Paderbornt fogadták, a berlini Olimpiai Stadionban.

www.facebook.com

www.facebook.com

Bundesliga – 27. forduló
Hertha BSC – Paderborn
A magyar válogatott részmunkaidős kapitánya a tőle megszokott 4-2-3-1-es, biztonsági felállással lépett pályára. Hiába lett volna illő akár egy fokkal támadóbb felfogás is a hazaiaktól, sajnos Dárdai rendelkezésére nem áll olyan minőségű keret, amivel akár az utolsó előtti Paderbornnak neki lehet rohanni.
Érdekesség, hogy a jelek szerint Johnny Heitinga kijátszotta magát a Herthaból, ugyanis hiába számít Dárdai meghosszabbított jobb kezének, most is csak a padon kezdte a bajnokit.
A visszafogott hadrend ellenére mégis a Hertha dominált a találkozó első félidejében, ám sem az ő támadásaik, sem a vendégek a halovány kontrákra apelláló játéka nem hordozott magában túl sok veszélyt a kapuk előtt.
A második játékrészre hiába lett bátrabb, és kezdeményezőbb a Paderborn, a 69. percben a meccs hősévé vált a berlini Valentin Stocker. A svájci játékos egy kapusról kijövő szabadrúgást vágott be.
A 2-0-s végeredményt pedig Nico Schulz állította be.
A győzelem számszerint a negyedik volt Dárdai Pál klubedzői karrierje során, ennek köszönhetően a Hertha pedig a 11. helyen áll, és egy huszáros hajrával akár a szezon végeztével még az Európa Ligás indulást is elérheti.

Végeredmény: 2-0
Gólszerzők: Stocker (69. perc), Schulz (88.)

Balogh József