Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Húsvéti Real-gála a Granada ellen Ronaldo mesterötésével!

Óriási diadallal ünnepelte meg a húsvétot a Real Madrid csapata! A Királyiak 9 gólt lőttek a Bernabeu-ba látogató Granadának. A gólkavalkádból Ronaldo öt találattal vette ki a részét, de Bale is betalált, Benzema pedig duplázott.

Ronaldóra és társaira nem volt ellenszere a Granadának (forrás: twitter.com/realmadrid)

Real Madrid – Granada 9-1 (4-0)
Gólszerzők: Bale (25′), Ronaldo (30′, 36′, 38′, 54′, 89′), Benzema (52′, 56′)

A Királyiak már a 8. percben megszerezték volna a vezetést Benzema révén, de a vendégek hálóőre résen volt és nagyszerűen hárította a francia löketét. A 22. minutumban Arbeloa talált volna be Marcelo beadása után, de próbálkozása elkerülte a kaput. Három perccel később viszont Bale kísérletével megnyílt a madridi gólcsap! A walesi támadó szólójával bejutott a tizenhatoson belülre, majd a labdát a kapuba lőtte (1-0). Csupán öt percet kellett várni arra, hogy folytatódjon a gólkavalkád és egyben kezdetét vegye Ronaldo sziporkázása. A portugál csatár James Rodriguez-től kapott jó passzt – annak ellenére, hogy a kolumbiai is lövőhelyzetben volt – majd az aranylabdás nem hibázott, növelte csapata előnyét (2-0). De a portugál klasszis hat minutummal ezután is betalált! Ekkor a kipattanóra csapott le, és lőtte a játékszert a Granada kapujába (3-0). De nem volt megállás, még a szünet előtt klasszikus mesterhármast szerzett Ronaldo! A 38. minutumban távolról szánta magát lövésre CR7, és a labda újra Olazabal kapujában landolt (4-0). Ám jöhetett volna a szépítés a 43. percben, azonban El Arabi tizenhat méterről ellőtt labdája a felső lécet találta telibe. Jöhetett a szünet, úgy, hogy már az első félidőben gálázott a Királyi Gárda.
A fordulás után sem kapcsolt kisebb fokozatra a madridi alakulat. Az 52. percben James újra gólpasszt adott. A dél-amerikai labdarúgó szöglet-beívelése Benzemát találta meg a kapu előterében, a labdát pedig a gall könnyedén lőtte be (5-0). Majd két perccel később Bale is kiosztott egy asszisztot. Előreívelt labdáját pedig Ronaldo fejelte kapuba, mellyel már 6 volt a különbség (6-0). Kis gólcsend jött, de még ezzel sem ért véget a kavalkád. A 62. minutumban Ronaldo lövése után a labda a kapus kezei között kötött ki, majd 5 perccel ezután James fejesét védte nagyszerűen a vendégek hálóőre. A 70. percben is betalált volna Ronaldo, de az ötösről mellé lőtte a játékszert. Arbeloa három perc elteltével passzolt, és ő is Ronaldót hozta helyzetbe, de a portugál tizenhatoson belülről leadott lövése ismét a kapu mellett landolt. A sok kihagyott Real helyzetre válaszul jött a Granada szépítő gólja! A 74. minutumban Ibanez a kapu előterében kapott jó passzt, és élt a lehetőséggel, megszerezte csapata gólját (6-1). A 79. percben már Bale villant, de tizenhat méterről leadott lövése után nagyszerűen tolta fölé a léc alá tartó labdát Olazabal! A 83. minutumban azonban jött az újabb madridi gól, igaz ehhez szükség volt egy Granada játékosra, hiszen Mainz a saját csapata kapujába juttatta a labdát. A rendes játékidő letelte előtt 2 perccel még betalálhatott volna a vendég együttes, mikor Eddy egy az egyben vezethette kapura a labdát, de az ötösről leadott lövését Casillas kivédte. Majd Ronaldo megszerezte ötödik találatát a meccsen, mellyel feltette a pontot az i-re! Modrić szabadrúgását követően jól emelkedett a magasba Ronaldo és a kapu előteréből fejjel volt eredményes (9-1). Tízgólos bajnokin gázolt át tehát a Királyi Gárda a Granadán, így a Real továbbra is fut a Barca után, hogy megszerezhesse a bajnoki címet, míg a vendégeknek még mindig a kiesés ellen kell küzdeniük.

Nagy Dávid