Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Újabb lépéssel közelebb a Juve

A Juventus az Empoli csapatát fogadta tegnap az olasz bajnokság 29. fordulójának záró felvonásán. A Massimo Allegri vezette torinóiak győzelmi kényszer alatt voltak kénytelenek játszani, lévén a Roma bár tisztes távolságban követi őket, de megnyerte soros bajnokiját.

www.facebook.com

www.facebook.com

Serie A – 29. forduló
Természetesen a Juventus ismét bizonyította, hogy külön szintet képvisel az olasz labdarúgásban, és talán még a „Squadra Azzurra” sem lenne méltó ellenfél számára. A Zebrák ezúttal a kiesőzóna elől menekülő Empolit fogadták.

Találós kérdés: Az Empoli tényleg nem számít a Juve mumusának. De vajon mikor verte meg utoljára a Toszkén kiscsapat a rekordbajnokot? (megfejtés a cikk legalján!)

A tegnap esti meccset a Juve végül is simán. Az első félidő hajrájában kissé megzavarodtak a vendégek: egy vélt vagy valós hazaadást Sepe kapus felkapott, az ezért megítélt közvetlen szabadrúgás után Carlos Tévez szerzett gólt.

A 90 perc lejárta után a pár perces hosszabbításban talált be az Udinesetől kölcsönben szereplő Roberto Pereyra, aki második alkalommal volt eredményes a bajnokságban, torinói színekben.

A Juve győzelmével megtartotta a játéknap előtt is már meglévő tizennégy pontos előnyét, a második helyezett Romával szemben.

Juventus – Empoli
Végeredmény: 2-0
Gólszerzők: Tévez (43. perc), Pereyra (90+4.)

Balogh József