Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real: Újabb korszak zárult le – körkép

Kevés távozó, kevés érkező eddig, viszont annál nagyobb nevek azok között, akik elhagyták a klubot. Khedira eladása már korábban borítékolhatóvá vált, azonban Casillas Portóba költözésével egy korszak zárult le a Realnál.

Iker Casillas

Casillas személyében ikonikus figuráját veszítette el a klub (forrás: theguardian.com)

Érkezők

A Portóba nem csak igazolt, hanem onnan vett is játékost a Királyi Gárda. A 24 esztendős brazil Danilo játékjogáért 31,5 millió eurót fizetett a Real. A dél-amerikai jobbhátvéd 2021. június 30-ig maradhat a Blancóknál. A 16-szors válogatott labdarúgó előző együttesének mezét 136 alkalommal ölthette magára, s ez idő alatt 12 gólt szerzett, valamint 15 gólpasszt osztott ki társainak. Tehetségét vajon teljes mértékben tudja kamatoztatni a már Benítez által irányított együttesben?

Még két játékost szerzett meg eddig a madridi gárda, jóval kevesebb összegért. A 19 éves Marco Asensio 3 és fél millió eurójába került a klubnak. A spanyol futballista a Mallorca csapatától érkezett, és előző klubjában 56 meccsen 7-szer volt eredményes, míg e mellett 9 gólpasszt is kiosztott a védekező középpályás. Rajta kívül a 24 esztendős Lucas Vázquez is Real játékos már. Ő 700 ezer fontért érkezett az Espanyol csapatától, ahová még kölcsönbe a Real Madrid Castilla-tól került. A Real B csapatában 67 meccsen 11 gólt lőtt, és 12 gólpasszt adott, míg a barcelonai időszaka alatt 39 meccsen 4 találatig, s 7 gólpasszig jutott.

Többeknek lejárt a kölcsönszerződésük, és ingyen kerültek vissza a klubhoz. A 23 éves brazil, Casemiro az FC Portótól, míg a Denis Cheryshev a Villarreáltól került vissza. Az orosz játékos a Sárga Tengeralattjáró fedélzetén 40 meccsen 7 gólt szerzett, valamint 11 assziszttal járult hozzá a csapat eredményeihez. Korábban a Real Madrid Castilla tagjaként 35 meccsen 11 gól, és 8 gólpassz a mérlege.

Távozók

Egy legendával lett kevesebb a klub, ugyanis a klasszis kapusától, és csapatkapitányától vált meg az együttes Iker Casillas személyében. A 34 esztendős spanyol kapuvédő 25 éven át erősítette a Királyiak csapatát és számos szép eredményhez segítette hozzá a csapatot. A vezetőség nem akadályozta meg Casillast a döntésében, a Portónak pedig fizetnie sem kellett érte, amely két éves szerződést kötött a kapussal. A 161-szeres válogatott labdarúgó 723 alkalommal öltötte magára a Real mezét, és összesen 264 meccsen nem tudták bevenni a kapuját.

A világbajnok Sami Khedira távozásáról már korábban is sokszor esett szó, és hivatalossá is vált a német középpályás továbbállása. Ő is szabadon vált igazolhatóvá, új klubja pedig az elmúlt BL-döntős, és pont az elődöntőben a madridiakat búcsúztató Juventus lett. A stuttgarti születésű 56-szoros válogatott játékos a Királyiak tagjaként 161-szer lépett pályára, 9 gólt szerezve, s 13 gólpasszt kiosztva.

A mexikói Javier Hernandez, azaz Chicharito kölcsönszerződése lejárt, így a Manchester United dönthet a sorsa felől. A közép-amerikai támadó kontraktusa még hivatalosan még közel egy évig él a Vörös Ördögöknél. A Királyi Gárda tagjaként 33 meccsen 9 gólt lőtt, és ugyanennyi gólpasszt osztott ki. A manchesteriek tagjaként 159 meccs van a lábában, amely nem maradt benne 59 gól, és 20 asszisztot is feljegyezhetett ottani szereplése során a mexikói. A válogatottban 74 meccsen 40 találatig jutott, eddig.

A Real Madrid játékosok igazolására költött összege: 43,5 millióeuró (tervezett összesen: 45,5 millió)
A Real Madrid játékosok eladásából befolyt összege: – (tervezett összesen: 36 millió euró)

Pletyka

Már régóta szólnak a hírek David de Gea Madridba szerződéséről. A spanyol hálóőr jelenleg a Manchester United alkalmazásában áll, piaci értéke pedig 21 millió fontra tehető. A hispán hálóőr már megjárta hazája élvonalát, ugyanis a Premier League-be szerződését megelőzően a Real városi riválisának, az Atléciónak a kapuját őrizte. A Juvés Arturo Vidalt is szóba hozták már a Királyiakkal, ahogy a Valenciát erősítő argentin Otamendire is szemet vethetett a klub. Rajtuk kívül még Koscielny is szóba jött, mint érkező. A 29 éves francia hátvéd jelenleg a londoni Arsenal alkalmazásában áll.

Nagy Dávid