Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Pazar végjátékban nyert a Bremen

Nem éppen közönségszórakoztató játékkal rukkoltak ki a csapatok, ám a meccs utolsó periódusa kárpótolta a Werder szimpatizánsait.

Három gólt szerzett a Bréma, Anthony Ujah: gól, gólpassz. - fotó: facebook.com/Werder Bremen

Három gólt szerzett a Bréma, Anthony Ujah: gól, gólpassz. – fotó: facebook.com/Werder Bremen

TSG 1899 Hoffenheim – Werder Bremen 1-2 (0-1)
g.: Vargas (49.) ill.: Junuzovic (45., 90+3.), Ujah (90+1.)

Ezúttal a keretben sem számoltak Szalai Ádámmal a hazaiak, így kérdés, hogy a közelgő Eb-selejtezőkön milyen formában lesz a legutóbbi két mérkőzésén nem éppen a legjobb formáját hozó magyar támadó. De nem csak a kimaradása aggaszthatja a támadót, hanem a jövendőbeli sorsa is. A hírek szerint egyre inkább valószínűsíthető, hogy akár már télen továbbállhat a sinsheimi csapattól, amely a kiesés ellen küzd ebben az idényben, de nincs jobb formában a Werder sem. A Weser-partiak mindössze három ponttal előzik meg riválisukat. A két csapat nem kápráztatta el saját híveit, lévén alig-alig forogtak veszélyben a kapuk. Leginkább a vendégek tudtak helyzetekig eljutni, de azt sem túl sűrűn. Mindössze három igazán említésre méltó momentumot lehet kiemelni az első játékrészből. Mindhárom a zöld-fehérek nevéhez fűződik. Előbb a hetedik percben egy szabadrúgás utáni fejes kerülte el alig Aron Johannsson révén a kaput, majd Junuzovic perdített kevéssel mellé. Ám egy védelmi megingást végül kihasznált a Bremen: a szünet előtt nem sokkal Ujah beadást elvétették a hazai védők, így a játékszer az osztrák támadó elé került, aki teketóriázás nélkül lőtt Baumann kapujába.

Fordulás után gyorsan egalizáltak a hazaiak, a csereként beállt Vargas a leshatárról kilépve gurított a brémai hálóba. Az egyenlítő gólt követően rövid időre magához ragadta a kezdeményezést a kék-fehér együttes, de egyetlen komoly helyzete akadt ezután a hazaiaknak, amikor Wiedwaldnak kellett oldalra tolnia egy lövést. Ám a hajrában aztán eldőlt minden lényegi kérdés, köszönhetően Ujah-nak, aki kibújt a védők mellett, és Baumann kapujába helyezett. Ezzel azonban nem volt vége, merthogy alig egy perccel később Junuzovic lépett ki, és lőtt a rövid sarokba, ez a gól végleg megadta a kegyelemdöfést a hazaiaknak, akik maradtak 15., míg a Bremen az ötödik helyre ugrott előre.

Gavalovits Sándor