Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: Gálázva jutott tovább a Fradi

A labdarúgó Magyar Kupában magabiztosan jutott tovább a Ferencváros és a Haladás. de készülhet a következő körre a BLSZ I. osztályú Inter CDF is.

magyarkupa_kesport2

Nagyecsed (megye I) – FTC 0:10 (0:7)
Gólszerzők:ill. Nagy D. (1.), Haris (5.,40.), Busai (17.,28.,81.,87.), Lamah (19.), Varga (43.), Lakatos (46.)

Nagyecsed: Makó – Dobos, Vámosi (Zámbó, 62.), Ricsei, Czifrák – Nyíregyházi, Ascsillán, Ladányi, Bulyáki (Bornemissza, 68.) – Somlyai, Bodogán (Marinas, a szünetben)
FTC: Jova – Csilus Á., Dilaver, Pintér Á., Ramírez (Silye, a szünetben) – Haris, Csukics – Varga R. (Hodgyai, a szünetben), Nagy D., Lamah (Lakatos I., a szünetben) – Busai

A Ferencváros a megyei I-ben szereplő Nagyecsedhez látogatott, és az NB I-ben tapasztalat lehengerlő játékot ezúttal is megmutatták. Már az első percben betaláltak Nagy Dominik révén, majd sorban jött a többi találat, szünetre már hét volt közte. A második félidőben már visszavettek a zöld-fehérek “csak” hármat lőttek, így 10:0-ra nyertek, melyből Busai Attila négy gólt vállalt.

Somos (NB III) – Haladás 1:3 (0:1)
Gólszerzők: Novák (89.) ill. Gaál (2.), Fehér (68.), Nagy (85.)
Kiállítva:ill. Jagodics (87.)

Somos: Horváth G. – Debreceni D., Híves, Sándor A., Kerényi – Sulcz, Albert Á. – Fitos (Liszka, 62.), Bakos B., Csóka (Novák J., a szünetben) – Czimmermann (Novák N., 62.)
Haladás: Rózsa – Angyal, Fehér Z. (Keresztes, 75.), Jagodics M., Jánvári – Schimmer, Batarelo (Kőris, 60.), Nagy P. – Gosztonyi, Gaál B., Medgyes (Garda, 70.)

Az NB I-ben a második helyen álló Haladás az NB III-as Somos otthonába látogatott. Mészöly Kálmán csapata hamar dűlőre akarta vinni a dolgot, már a második percben vezetést szereztek Gaál révén. Ezután nagyon sokáig nem változott az eredmény, őrizte előnyét a Haladás. A következő találatig a második félidő közepéig kellett várni, ekkor Fehér duplázta meg a vendégek előnyét. Az utolsó percek mozgalmasra sikeredtek, Nagy góljával már három volt közte, majd Jagodics kiállítása miatt emberhátrányba került a Haladás, és a lefújás előtt Novák szépített, de a szombathelyiek jutottak a 16 közé.

Inter CDF (BLSZ I) – III.Kerület (III.) 2:1 (2:1)
Gólszerzők: Oluwashina (25.), Igwilo (45.) ill. Horváth (20.)

Inter CDF: Nagy – Oluwashina, Xavier, Edo, Egbela, Tóth, Stefanov, Ogbaje, Aigbekaen (Bright 90+4.), Zámbó (Queson 69.), Igwilo (Etiosa 78.)
III.Kerület: Kondor – Mayer (Lőrincz a szünetben), Pálfalvi (Forgács a szünetben), Kis, Madarász, Marcsek, Gálfi, Kocsi, Szűcs, Szilágyi, Horváth (Hegybányai 81.)

A főleg színesbőrű fiatalokból álló Budapest-bajnokság első osztályában szereplő Inter CDFSE újabb nagy sikert könyvelt el azzal, hogy legyőzték az NB III-ban szereplő III.Kerület csapatát. A vezetést a vendégek szerezték meg Horváth révén, de még az első félidőben fordítottak a hazaiak Oluwashina és Igwilo találataival. Mivel több gól már nem esett, így továbbjutottak és legalacsonyabb osztályú csapatként várhatják a folytatást.

Munkácsi Ádám