Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: Hatalmas paksi blama

A Magyar Kupa szerdai játéknapjának egyik legnagyobb meglepetését a Paks szolgáltatta, mely az NB III-as Tiszaújváros vendégeként esett ki. A Videoton és a Debrecen a 16 között.

Magyar kupa

Andráshida (NB III) – Videoton 0:2 (0:1)
Gólszerzők:ill. Vinicius (14.), Soumah (79.)

Andráshida: Osbáth – Török, Szegleti, Kovács, Major, Polareczki, Tóth B. (Balla 80.), Baráth, Varga (Rohonczi 66.), Tóth L. (Bandics 88.), Kalamár
Videoton: Danilovic – Nego, Vinicius, Lang (Szekeres 33.), Stopira – Gyurcsó (Kovács 60.), Pátkai, Simon, Oliveira – Suljic, Feczesin (Soumah 79.)

Horváth Ferenc győzelemmel debütált a Videoton kispadján az NB III-as Andráshida vendégeként. A Videoton edzője betartotta ígéretét és valóban a legerősebb összeállítást küldte a gyepre. Az első negyedóra végén Vinicius szerezte meg a vezetést a vendégegyüttes. Langot még az első játékrészben le kellett cserélni sérülés miatt. A végeredményt azonban nem a helyére beálló Szekeres Adrián, hanem egy másik csere, a Feczesin helyére érkező Soumah állította be, így a Videoton 2:0-ra nyert és jutott tovább.

Géderlak (megye III) – Debrecen 0:3 (0:1)
Gólszerzők: ill. Sós (21., 61.), Castillion (86.)

Géderlak: Vaszócsik – Salamon, Balogh, Németh L., Vincze, Németh T. (Ruppert 85.), Dorogi, Mazán (Kovács 88.), Grecu, Suhajda, Lázár (Katona 72.)
Debrecen: Slakta – Szatmári, Ferenczi, Lázár, Sós, Barna (Kondás 52.), Kinyik, Szakály (Vincze 80.), Szécsi, Horváth (Bereczki 70.), Castillion

A Loki a még versenyben lévő legalacsonyabb osztályú csapathoz látogatott Géderlakra, és érvényesítette is a papírformát. Noha mindenki gólesőt várt, lévén hat osztály választotta el a két csapatot, a hazaiak tisztesen helytálltak, a 60. percig csak 1:0-ra vezetett a Debrecen, a végén pedig három lett közte. Sós duplázott, az utolsó találatot pedig Castillion szerezte.

Tiszaújváros (NB III) – Paks 4:3 (2:2)
Gólszerzők: Bussy (7.,58.), Kovács (17.), Katona (79.) ill. Frőhlich (21.), Bor (22.), Balázs (86.)
Kiállítva:ill. Asztalos (57.)

Tiszaújváros: Tóth – Horváth (Andorkó 72.), Czégel, Fodor, Molnár F., Sigér, Kerekes, Angyal (Potyka 61.), Bussy, Kovács (Katona 76.), Molnár L.
Paks: Székely – Frőhlich, Papp, Nagy, Bor (Balázs a szünetben), Rodenbücher, Vági, Bertus (Kesztyűs 67.), Kővári, Asztalos, Varga (Kulcsár 37.)

A Paks NB III-as csapathoz látogatott Tiszaújvárosba. A vendégek az előző körben csak hosszabbításban jutottak tovább megyei riválisuk ellen, most pedig el is véreztek. A hazaiak a 17. percben már két góllal vezettek Bussy és Kovács révén, de 5 perc múlva máris 2:2 volt, Fröhlich büntetőből szépített, majd Bor egyenlített. A szünet után Asztalos a kiállítás sorsára jutott a vendégektől, a hazaiak pedig ezt kihasználva újra megléptek két góllal.  Bussy második gólját szerezte, majd Katona volt eredményes, a végén Balázs csak szépíteni tudott, így hatalmas meglepetésre továbbjutott a Tiszaújváros.

Munkácsi Ádám