Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: Megszenvedett, de továbbjutott az Újpest és a Honvéd

A Magyar Kupa szerdai játéknapján az Újpest hátrányból fordított Velencén, a Honvéd háromszor egyenlített, majd hosszabbításban nyert Soroksáron, de továbbjutott a Csákvár is.

Forrás: sport365.hu


Velence (megye I) – Újpest 1:2 (1:0)
Gólszerzők:
Király (31.) ill. Kabát (47. 11-esből, 49.)

Velence: Puhnyák – Ambrus, Kanyó, Fésű (Gulyás-Kovács, 78.), Dukon – Totsche – Bognár I., Kovács K., Király P. (Varga Z., 59.), Schäffer (Szalai P., 73.) – Király J.
Újpest: Kovács Z. – Nagy I G., Kálnoki Kis, Litauszki, Forró – Szankovics (Andrics, a szünetben), Balogh B. – Cseke, Perovics (Balázs B., 59.), Sallói (Diagne, 84.) – Kabát

Az Újpest a megyei első osztályban szereplő Velence csapatához látogatott. Valószínűleg a lila-fehér hívek egy sima meccsre számítottak, de a hazaiak nem adták könnyen a bőrüket. Olyannyira nem, hogy a félidőben még vezettek is Király János találatával, levegőben lógott a meglepetés. Hogy ebből végül nem lett semmi, arról az újpestiek rutinos támadója, Kabát Péter gondoskodott, aki a szünet után 4 perc alatt előbb egy büntetőt értékesített, aztán szabadrúgásból talált be, ezzel megfordítva a csapatának a mérkőzést és megszerezve a győzelmet.

Soroksár (NB II) – Budapest Honvéd 3:5 hu. (3:2, 3:3, 3:4)
Gólszerzők: Gárdos (10.), Hidi (öngól,21.), Huszák (45.) ill. Holender (14.), Hidi (34.), Vasiljevic (64.), Youla (104.), Baráth (119.)

Soroksár: Holczer – Fülöp N., Pandur, Farkas A., Gohér (Vass Zs., 84.) – Huszák, Szalánszki (Peszmeg, 56.) Kapacina, Kákonyi – Gárdos, Zsivoczky-Pandel (Pál A., szünetben)
Honvéd:  Kemenes – Baráth, Ignjatovics (Kamber, 64.), Lovric, Szilágyi L. (Bobál D., szünetben) – Nagy G., Hidi, Vasziljevics – Vernes, Délczeg, Holender (Youla, 57.)

A másodosztályú Soroksár csapatához látogatott a Honvéd és nagyon jó mérkőzést játszottak a csapatok. Felváltva potyogtak a gólok, a hazaiak háromszor is vezettek, de a Honvéd mindháromszor egyenlített, hogy aztán a hosszabbításban a maguk javára fordítsák a találkozót. Gárdos juttata a Soroksárt előnyhöz, melyet Holender hamar egalizált. Ezután Hidi percei következtek, aki előbb öngólt vétett, ezzel újra a hazaiakat előnyhöz juttatva, majd a jó kapuba is betalált és máris 2:2 volt. Hogy mégse ez volt a szünetben az állás arról Huszák Tamás gondoskodott, harmadjára is vezetett a Soroksár. Fordulás után Vasiljevic mentette hosszabbításra a párharcot, ott viszont már nem volt kérdéses a továbbjutó kiléte. Youla illetve Baráth Botond is betalált, így a Honvéd jutott tovább, de jár a dicséret a Soroksárnak is.

Dorog (NB III) – Csákvár (NB II)
Gólszerzők: Nagy (52.) ill. Erős (14.), Mihály (77.), Oldal (81.)

Dorog: Megyeri – Hauser, Berkó, Földes, Füredi, Nagyházi, Papes (Kun 61.), Szedlár, Nagy (Bojtor 81.), Erős (Mészáros a szünetben), Sitku
Csákvár: Kovács – Wild, baranyai, Vaszicsku, Szalai, Molnár Cs. (Sötét 83.), Nyilasi (Oldal 71.), Bakos, Erős (Kocsis 61.), Mihály, Molnár T.

Alacsonyabb osztályú csapatok találkozóján az NB III-as Dorog fogadta a NB II-es Csákvárt. A vendégeknek intő jel volt, hogy a dorogiak az előző fordulóban a NB I-es feljutásra pályázó Gyirmótot ejtették ki. Nem is ment minden zökkenőmentesen a csákváriak számára, annak ellenére, hogy Erős góljával viszonylag hamar megszerezték a vezetést. A hazaiak azonban a szünet után egyenlítettek Nagy révén, azonban a hajrában egy 5 perces rövidzárlat a hazaiak vesztét okozta, hiszen Mihály és Oldal is betalált, ezzel a másodosztályú együttes lépett tovább, a Dorog pedig emelt fővel búcsúzhat.

Munkácsi Ádám