Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Van visszaút Amerikából!

Az amerikai labdarúgó bajnokság nagyon régóta a sztárok levezetőprogramjaként van számon tartva, ahol viszonylag jó színvonalon futballozva, sztárként akaszthatják szögre a stoplist – nem kis fizetéssel. Ennek vége.

Kép: theguardian.com

Kép: theguardian.com

Aki követi az MLS-t, annak ez aligha hangozhat furcsán, ám valóban. Ez a liga folyamatosan fejlődik és egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Nagyon látványos, támadó foci jellemzi és a körítés is zseniális. Mi kell még?

Sok játékos úgy kerül oda, hogy ugródeszkaként tekint rá, de ott ragad. Annyira jó az ottani közeg, hogy nincs értelme eligazolni. Minden megvan. A pénz, a hírnév, az ellenfelek – ilyenkor nem is csodálkozunk, ha Németh-nek sem olyan sürgős elhagyni Amerikát, ahol remekül teljesít.

Évről-évre több sztár érkezik ide – a legújabb híradások szerint viszont van rájuk igény, nem is kicsi. A jó játék nem marad észrevétlen még a tengerentúlon sem, így bőven van lehetőség visszakerülni Európába – feltéve, ha valaki akar.

Az alapszakasz MVP-je minden bizonnyal az olasz válogatott Giovinco lesz majd, aki nagyon durván megtalálta számításait a Torontónál – annyira megy neki ott, hogy egyenesen a Barcelona környékezte meg. Az olasz látszólag nem hidalt le ettől: ő jól érzi magát jelenlegi csapatánál és most csak az MLS-re koncentrál.

Nála már titokzatosabb azonban David Villa, aki a New York City-ben rúgja most a gólokat – sokan szeretnék is megszerezni őt. A Mundo Deportivo idézte az egyik mostanában készített interjút, amelyben azt mondja, hogy sok csapat érdeklődik iránta így-úgy, de közvetlen megkeresés nem történt.

Az viszont egyértelműen felmerült, hogy visszatér Valenciába – igaz nem végleg, hanem csak kölcsönadásról esett szó, de ennek is pici a valószínűsége.

Gyakorlatilag ő sem lát sok esélyt arra, hogy visszatérjen, de európai törekvések már vannak erre vonatkozólag. A topklubok figyelik a jenkiket, így akár a sztárok visszacsábításától sem riadnak vissza.

Baranyai Balázs