Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Chile és Uruguay továbbra is parádézik!

Az Eb-selejtezők árnyéka vetül némiképp a dél-amerikai kontinens világbajnoki selejtezősorozatára, de azért itt is találni érdekesnél érdekesebb mérkőzéseket. A Copa América-győztes Chile nem csak hazai pályán, de idegenben is veszélyes ellenfél, míg Uruguay Luis Suárez nélkül is ontja a gólokat. 

Uruguay's Diego Godin and Jose Maria Gimenez celebrate Godin's goal during their 2018 World Cup qualifying soccer match against Colombia at the Centenario stadium in Montevideo

 

Ecuador – Bolívia 2-0 (0-0) 
G: Bolanos (81.), Caicedo (90+5.)

Ecuador egy hatalmas bravúrral kezdte a sorozatot, és Argentínában nyerve megadta az alaphangot a hosszú próbatételhez. Bolívia ezzel szemben továbbra is szenvedő üzemmódban áll, és utolsó győzelmét a Copán éppen Ecuador ellen szerezték, négy hónappal ezelőtt. Most nem jött össze a csodatétel, mert felkészültek az ecuadoriak, és már az első perctől kezdve nyomás alá helyezték ellenfelüket. De hiába a több mint 20 kapura tartó lövés, a mérkőzés végéig kellett várni a csattanóra a medencévé változott pályán: Bolanos a 81. percben Cazares nagyszerű ívelt passzát váltotta gólra, majd a mérkőzés ráadásában Caicedo állította be büntetőből a 2-0-s végeredményt, mellyel Ecuador továbbra is hibátlan, és kapott gól nélkül áll a tabella második helyén, míg Bolívia rúgott gól nélkül az utolsó, tizedik helyn ragadt.

 

Uruguay – Kolumbia 3-0 (1-0) 
G: Godín (34.), Rolan (51.), A. Hernandez (87.)
K: – ill. Cuadrado (90+3.)

Uruguay Bolíviában kezdte meg menetelését a világbajnokság felé, s a 2-0-s sikerrel nagy önbizalomra tettek szert, amit a keményebb ellenfél, Kolumbia ellen kellett kamatoztatni. Az első félidő remek játékot hozott, a két csapat sokszor került helyhzetbe, mégis a 34. percig kellett várni, míg az uruguayi ügyeletes Godín egy fejessel beveszi a vendégek kapuját. Ezzel mintha el is fogyott volna a kolumbiai hit, a támadásokban már nem volt meg az átütőerő, és a fordulás után Rolan váltotta gólra Stuani mesteri passzát, Ospinát átemelve. Majd a végén érkezett a csereként beállt Hernandez, és az alapvonalról bombázott a kolumbiai kapuba, amit végül a vendégek egyik legnagyobb sztárja, Juan Cuadrado viselt nehezen, aki Rolan lekönyökléséért végül piros lapot kapott a ráadásban. De ez már nem számított, Uruguay hibátlanul, kapott gól nélkül vezeti a dél-amerikai táblázatot, Kolumbia pedig a hatodik helyen áll két mérkőzés után.

 

Peru – Chile 3-4 (2-3) 
G: Farfán (10., 36.-büntető), Guerrero (90+2.) ill.  Alexis Sánchez (7., 44.), Vargas (41., 49.)
K: Cueva (23.)

Chile miután megnyerte a hazai rendezésű Copa Américát, a sors fura fintora után Brazília ellen kezdte meg szereplését a vb-selejtezőkön, és sima kétgólos sikerük után utaztak Peruba, ahol aztán meg kellett szenvedniük a pontokért Alexis Sánchezéknek. Gyorsan megszerezték a vezetést a vendégek, éppen az Arsenal támadója révén, ám ezt még Farfán három perc múlva kiegyenlítette. majd jött Cueva a 23. percben, aki nem góljával, hanem kiállításával hívta fel magára a figyelmet, és hozta nagyon nehéz helyzetbe társait. De még így is sikerült a fordítás, a 36. percben farfán volt ismét eredményes, igaz büntetőből, de máris megvolt a hazai előny, ami után visszaállhattak volna a peruiak. Ám Chile ismét megmutatta, ha megrázzák magukat, akkor bárkinek komoly ellenfelei lehetnek, s még a félidő utolsó négy percében kétszer mattolták a hazai védelmet, s félidőre 3-2-es chilei vezetéssel mentek a csapatok. A második játékrészben aztán gyorsan eldőltek a dolgok, még csak négy perc telt el, s máris jött Vargas második gólja, amire a válasz már csak az utolsó percben, a lefújás előtt érkezett Guerrero révén, így Chile továbbra is százszázalékos, Peru pedig Kolumbia után hazai pályán is vereséggel debütált.

 

Kép forrása: news.yahoo.com

 

Demmel László