Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Tizenegy éve mutatkozott be a katalán együttes gigásza!

Jeles nap ez a Barcelona labdarúgó csapatának életében, hiszen 11 évvel ezelőtt mutatkozhatott be nem csak a klub , hanem a futball történelmének egyik legnagyobb alakja, sok millió ember kedvence és példaképe Lionel Messi!

1605476
A mai napon van 11 éve, hogy bemutatkozhatott a Barcelona argentin világklasszisa Lionel Andrés Messi! Az akkoriban mindössze 17 éves Messi egy Espanyol elleni bajnoki mérkőzésen léphetett pályára 8 perc erejéig, az argentin fiú a portugál Decot váltotta! Messinek azóta csak feljebb és feljebb ívelt a karrierje, nem kellett sokat várni arra, hogy újságok tömkelege legyen tele az ő nevével. Első bajnoki góljára sem kellett hosszú időt várni, az argentin zseni egy Albacete elleni hazai bajnoki mérkőzésen szerezte csereként 2005 januárjában! Ami talán kicsit jobban érdekli a Barcelona szimpatizánsait, hogy mikor lőtte az első gólját az El Classicón! Nos, a válasz egyszerű Messi egy 2007 novemberi hazai bajnokin tette le a névjegyét rögtön egy mesterhármassal. Messi ezekre a pillanatokra bizonyára szívesebben emlékszik vissza, mint az első válogatott meccsére a felnőttek közt. Ugyanis az nem sikerült túl boldogra, az ő szemszögéből. Talán kevesen tudják, de Leo Messi egy magyar válogatott elleni barátságos meccsen mutatkozhatott be az argentin válogatottba, 2005 augusztusában , a 18 éves játékos a 63. percben állhatott be, majd a 65. percben rögtön kiállították egy szabálytalanság miatt.

A tehetségből végül klasszis lett! Az elmúlt 11 évben Messi klub szinten 24(!) trófeát nyert meg. Felbontva 7-szer nyerte meg a spanyol bajnokságot, 3-szor a spanyol kupát, 6-szor a spanyol szuper kupát, 4-szer a Bajnokok Ligáját, 3-szor az UEFA Szuper Kupát, és 2-szer a Klub Vb-t. Egyénileg is több sikert ért el, valamint számos elismerést is bezsebelhetett már. Az aranylabdát 4 alkalommal ítélték neki, ami rekordnak számít. Háromszor kapta meg az európai aranycipőt, 3 alkalommal volt a spanyol liga gólkirály, 2-szer a spanyol kupáé, 5 alkalommal pedig a Bajnokok Ligájáé. A Barcelonában 493 tétmeccsen lépett eddig pályára, és 418 gólt szerzett. Az argentin válogatottal nincs túl sok sikerélménye, tavaly el bukták a Vb-döntőt, idén pedig a Copa Americát. Hazája válogatottjában összesen eddig 105-ször léphetett pályára, 49 találatot jegyzett.

Íme Leo Messi debütálása a katalán klub színeiben:

Kép forrása: pichost.me

Németh Boldizsár