Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fiorentina: Higuain-Kalinic? Egyértelmű ki a jobb!

A Fiorentina játékosa nem fogta vissza magát, mikor megkérdezték a hétvégi mérkőzés kapcsán, mit gondol a Napoli ászáról és saját csapattársáról, de többek között edzőjéről, Sousaról is említett pár szót.

 badelj

Vasárnap délután rendezik meg a Napoli-Fiorentina rangadót, ahol talán a két legjobb formában lévő olasz együttes találkozik egymással. Ahogy azt szokás ilyenkor, akit lehet azt megkérdeznek a különböző médiumok a rangadó kapcsán erről-arról és próbálják kelteni a feszültséget a két csapat között. A Corriere Dello Sport ezúttal Badeljt találta meg a violák részéről, aki szívesen beszélt Paulo Sousaról és persze nem felejtett el kivenni a részét a szópárbajból.

„A pszichológiai profil megváltozott tavalyhoz képest, persze nem akarom összehasonlítani Sousat Montellával hiszen mind a ketten nagyszerű edzők. Sousa adott nekem egy lökést, soha nem elégedett és én ezt szeretem.”– nyilatkozta a horvát középpályás jelenlegi edzőjéről.

A rangadónak egy külön kis csatája lehet a két támadó, Higuain (Napoli) és Kalinic (Fiorentina) találkozása a pályán. Badelj számára egyértelmű ki a jobb játékos és ezt, ki is mondta.

„Papíron Higuain az erősebb, de számomra Kalinic a legjobb. Már a Dinamo Zagrebnél töltött időkben is ismertem és úgy gondolom, hogy túl korán ment el Angliába. Ő egy egyszerű srác, aki nagyon szereti a családját.”

Nikola Kalinic eddig 7 Seria A-s mérkőzésen 4 gólig és 3 gólpasszig jutott. Argentin kollégája ugyan ennyi mérkőzésen 5 gólt és 2 gólpasszt jegyez.

fotó: croatiansport.com

Borbély Szabolcs