Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Közel állt a bravúrhoz a Hertha

A szezon meglepetéscsapata a Dárdai Pál által trenírozott Hertha BSC felsőházi rangadóra utazott Gelsenkirchenbe a Schalke 04-hez! Habár bő 70 percet játszott emberhátrányban Dárdai Pál csapata, mégis sikerült egyenlítenie, de aztán a végén pont nélkül távoztak a Veltins Aréna katlanából.

10105_fca_42_658x370

Schalke 04 – Hertha BSC 2-1 (1-0)

Helyszín: Gelsenkirchen,  Veltins Aréna; Vezette: Marco Fritz

Gólszerzők: Höwedes (27.), Meyer (90+2.) ill. Kalou (74.)

Sárga: Di Santo (17.), Höwedes (63.), Geis (75.) ill. Haraguchi (16.), Langkamp (60.), Darida (70.), Hegeler (84.)

Kiállítás: – ill. Ibisevic (18.)

Schalke 04: Fahrmann – Riether, Jowedes, Matip, Aogo – Geis, Goretzka (Hojbjerg 76.), Sane, Meyer, Choupo-Moting – Di Santo. Vezetőedző: Breitenreiter

Hertha BSC: Jarstein – Plattenhardt, Lustenberger, Langkamp, Weiser – Cigerci (Baumjohann 46.), Skjelbred, Darida, Haraguchi (Hegeler 81.) – Kalou (Brooks 90+1.), Ibisevic. Vezetőedző: Dárdai Pál

1. félidő: A hazai csapat kezdte lendületesebben a találkozót, ám ez gólhelyzetek tekintetében nem mutatkozott meg, ellenben az első percek labdabirtoklása roppant fölényesre sikeredett. A kezdeti megilletődöttséget követően Dárdai Pál csapata is megérkezett a pályára, igaz ez helyzetekben nem nyilvánult meg. A 18. perc aztán döntő kimenetelűnek bizonyult, Ibisevic vétett olyan belépőt, mely a játékvezetőnél egyből kiállítást eszközölt, így roppant hamar megfogyatkozott a Hertha BSC. Az emberelőny ellenére némileg meglepő módon nem változott a játék képe, sőt, még egy-egy kísérletet is fel tudott mutatni Dárdai csapata az első félidőben, igaz, ezt már nem csak ember, de gólhátrányban is, ugyanis a 27. minutumban a szöglethez felérkező Höwedes fejét találta meg a játékszer, mely végül a hálóban kötött ki.

2. félidő: A fordulást követően gyorsan növelhette volna előnyét a Schalke, ám Goretzka fejesénél Jarstein bravúrt mutatott be. Egy egész perc sem tellett el, s Goretzka megint fejjel próbálkozott, ám ezúttal nem találta el a kaput, a lehetőségben több volt. Noha mezőnyben jól tartotta magát a fővárosi csapat, Fahrmann kapujáig nem igen jutottak el. A 60. percben aztán a meccsen roppant aktív Geis állt oda egy szabadrúgáshoz, mely nagyon jó helyről és szögből járt, ám Jarstein továbbra is tartotta Dárdaiékat. Helyzet után helyzet következett, Matip is fejjel próbálkozott, rengeteg volt a beadás, ám ő sem talált a hálóba, így az emberhátrány ellenére továbbra is nyitott volt a meccs. De még mennyire, ugyanis Weiser helyzetbe került a túloldalon, meccslabda volt a javából, ami a Hertha szempontját illeti. A 73. percben aztán kiült a méla döbbenet a hazai szurkolók arcára, Kalou jött, lőtt, majd pedig ünnepelt…! Az egyenlítés után magasabb sebesség fokozatra kapcsolt a Schalke, de Jarstein állta a sarat a Hertha kapujában és mind Aogo, mind pedig Sane próbálkozását is hárította. Kiszabadult a berini csapat és Lustenberger fejesénél Fahrmannak kellett védenie. A ráadásban aztán jött a csattanó és Meyer megszerezte a három pontot érő találatot Sane átadása után a gelsenkirchenieknek, Dárdaiék azonban így is dicséretet érdemelnek, hiszen pár pillanatra voltak a pontszerzéstől.

Őszi Ádám