Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kruse repítette a Wolfsburgot

A Wolfsburg egy élvezetes és fordulatos meccsen egy jó egyéni teljesítménynek köszönhetően gyűjtötte be otthon a három egységet, míg a Hamburg és a Leverkusen megosztozott a pontokon.

kruse

Wolfsburg – Hoffenheim 4:2 (2:1)
Helyszín: Wolfsburg, Volkswagen Arena Vezette: Felix Brych
Gólszerzők: Kruse (1., 62., 83.), Dost (7.) ill. Toljan (29.), Schmid (54.)
Sárga lap: Caligiuri (57.), Trasch (59.), Luiz Gustavo (71.), Vieirinha (85.) ill. –

Wolfsbrug: Benaglio – Trasch, Naldo, Dante, Rodriguez – Luiz Gustavo (Arnold 87.), Guilavogui – Caligiuri, Kruse, Draxler (Vieirinha 67.) – Dost (Schürrle 83.)
Vezetőedző: Dieter Hecking
Hoffenheim: Baumann – Kaderabek (Kim 22.), Süle, Bacakic, Toljan – Rudy (Uth 85.), Strobl, Polanski, Schmid – Volland, Vargas (Szalai 84.)
Vezetőedző: Markus Gisdol

A dobogóért küzdő Wolfburg a kiesés elől menekülő Hoffenheimet fogadta, mely nevezte Szalai Ádámot hosszú idő után a keretbe, a magyar válogatott támadó a kispadon kapott szerepet a kezdő sípszó elhangzásakor. Ezután a sípszó után a hazaiak nem is teketóriáztak, első támadásukat góllal fejezték be, a hazaiak „ékköve” Draxler passzolt Krusehez, aki közelről megszerezte a vezetést (1:0). A vendégek még fel sem ocsúdtak, máris újra ott táncolt a kapujukban a labda. Újfent Draxler jeleskedett előkészítőként, a befejező ezúttal Dost volt, akinek a fejesét Baumann nem tudta hárítani (2:0). Draxler nagyon élt, ezúttal ő maga szerezhetett volna gólt, de a vendégek kapusa hárított, majd Dost lőtt nem sokkal mellé. Kissé váratlanul a semmiből szépített a Hoffenheim Toljan góljával (2:1), de ez sem törte le a ’Farkasokat’, akik továbbra is fölényben voltak, de félidőig nem változott az állás.
Szünet után a játék egy Dost lehetőséggel kezdődött, majd váratlanul egyenlített a Hoffenheim. Benaglio még elsőre hárított, de Schmid értékesítette a kipattanót, ezzel egalizált (2:2). Akik azt várták, hogy a kétgólos előny elherdálása után összeomlik a Wolfsburg az tévedett, mert továbbra is az ő akaratuk érvényesült a pályán, és noha Naldo fejese még mellément, Kruse második találatával újra náluk volt az előny (3:2). Draxler helyére érkezett Vieirinha, akinek a lábában ott volt a 4. gól is, de ott is maradt, majd Schmid egyenlíthetett volna újra, de ő is hibázott. Egy valaki volt ezen a délutánon, aki nem tudott hibázni, mégpedig Max Kruse, aki Schürrle passza után lőtte be saját maga harmadik, csapata negyedik gólját. A győztes kiléte innentől már nem volt kérdéses, annak ellenére sem, hogy Markus Gisdol becserélte Szalait a vendégekhez, de a Wolfsburg már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, melyhez a látottak alapján kétség sem férhet.

Hamburg – Leverkusen 0:0
Helyszín: Hamburg, Imtech Arena Vezette: Tobias Welz
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: Hunt (26.), Lasogga (31.), Ekdal (38.), Ilicevic (59.), Diaz (88.), Spahic (90+1.) ill. Hernandez (74.), Jedvaj (76.)

Hamburg: Adler – Diekmeier, Djourou, Spahic, Ostrzolek – Holtby, Ekdal – Müller (Gregoritsch 66.), Hunt (Diaz 83.), Ilicevic – Lasogga (Schipplock 78.)
Vezetőedző: Bruno Labbadia
Leverkusen: Leno – Donati (Calhanoglu (77.), Tah, Papdopoulos, Boenisch – Bellarabi, Toprak (Jedvaj 60.), Kramer, Brandt (Mehmedi 63.) – Kiessling, Hernandez
Vezetőedző: Roger Schmidt

A mérkőzés első 20 perce mezőnyjátékkal telt, a kapuk nem forogtak veszélyben, egyenrangú volt a két csapat. Aztán a Leverkusen fokozatosan átvette az irányítást és kezdett a játék áttevődni a Hamburg térfelére. Adlernek többször is játékba kellett avatkoznia, Papadopoulos fejesénél, illetve Toprak lövésénél is a hamburgi portásnak kellett megmutatnia a tudását, majd a félidő hajrájában Brandt lövését is kitolta a léc alól, így 45 perc játék után a az állás Adler-Leverkusen 0:0 volt.
Szünet után mintha kicserélték volna a Leverkusent, semmi nem látszott az első félidei játékukból, inkább a hamburgiak veszélyeztettek. Lenonak kellett hárítania Hunt, majd Ilicevic lövését, ezek azonban nem okoztak neki gondot. A második félidő már teljesen ellaposodott, a Leverkusen az első félidei 9 kísérlete után mindössze egyszer próbálkozott, a Hamburg pedig végig veszélytelen volt, így a csapatok megosztoztak a pontokon.

Kép forrása: www.vfl-wolfsburg.de

Munkácsi Ádám