Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Vérszegény Real-győzelem – videóval

A La Liga 8. fordulójában egy könnyű ellenfél, a Levante látogatott a Bernabeuba. Rafa Beniteznek nem volt könnyű dolga a csapat összeállításakor, rengeteg a hiányzó Madridban.

Kép: www.as.com

Kép: www.as.com

Kicsit nehezen rakta össze a kezdőt Benitez: bekerült Mateo Kovacic, a felépülő Danilo és a válogatottban jól játszó Nacho is, míg a kispadon Mayoral, Lienhardt, Llorrente, Vazquez, Cheryshev és a száműzött Jese is helyet kapott Casilla mellett. Jese esete azért is érdekes, mert ő távozik a csapattól, ha nem kap lehetőséget – most viszont Benzema sérült, így adta volna magát az ő kezdőbeli tagsága. Csatársor érdekesen nézett ki: Ronaldo és Bale rohamozott, ám ez a megoldás nem sült el túl jól. Nehezen tudták helyzetbe hozni őket, ahogy ők is problémásan találták a helyüket ebben a játékrendszerben. A középpálya szintén nehezen állt össze: Kroos ugyan hozta a kötelezőt, de Kovacic még tart ott, hogy vele karöltve eredményesen domináljanak a középpályán. Isco ennek köszönhetően szintén halvány volt – neki a többiek támogatására is nagy szüksége lett volna.

Ami a mérkőzést illeti, a fent vázolt gyengécske Real ellen egy nagyon is motivált Levante jött ki. Hiába a hazai pálya a madridiak az első 10-15 percben csak keresgélték a labdát. A vendégek feltolták a védekezésüket és igyekeztek nyomás alá helyezni a fehér mezeseket, akik végül is csak át tudták vészelni valahogy vészelni ezt a kezdeti időszakot. Úgy a 20. perc táján indult meg valami a Real részéről. Nem kell komoly dolgokra gondolni, egyszerűen csak jöttek az első passzok, az első indítások a két csatár felé. Habár a támadókedvük kezdett nőni, hátul is figyelniük kellett, hiszen a Levante is próbált betalálni: Keylor Navasnak kellett kétszer is védenie. Ám ami a Levantének nem jött be, az a Realnak bement: előbb Marcelo talált be egy Ronaldóval összehozott passzjáték után, majd Cristiano Ronaldo maga is megmutatta: gyönyörű mozdulattal, távolról durrantott egy hatalmas gólt. Három perc alatt kettőt is talált a Real Madrid, ami szinte kilátástalan helyzetbe hozta a vendégeket.

http://www.dailymotion.com/video/x39ztqz_marcelo-goal-1-0-real-madrid-vs-levante-17-10-2015_sport

http://www.dailymotion.com/video/x39zu4x_ronaldo-goal-2-0-real-madrid-vs-levante-17-10-2015_sport

A folytatás hasonló játékot hozott. Mintha nem is történt volna semmi. A Levante játékosai nagyon igyekeztek, de nehezen boldogultak a blancókkal. A Real részéről viszont egy visszafogott meccs volt – ez is. A második félidőben valamivel többet volt a labda a Realnál, de közel sem mondhatjuk azt, hogy domináltak volna, hogy beszorították volna ellenfelüket. A Levante főleg gyors akciókkal próbálkozott, ám a támadóik nehezen találták fel magukat az amúgy nem túl jó formában játszó Varane-Nacho páros mellett. Benitez már a félidőben lecserélte Bale-t, aki a PSG elleni derbire pihen rá, helyette Lucas Perez jött, aki sokkal energikusabban mozgott a jobb szélen, ám jelentős változást ő sem hozott. A 69. percben aztán beállt Jese Rodriguez, vagyis már klasszikus center is volt a pályán Real-mezben.

Hiába viszont ezek a cserék,  a Real játékosai dekoncentráltak voltak. Nem vették elég komolyan ezt a meccset, meg sokan fáradtak is voltak a válogatottbeli elfoglaltságuk miatt. Navasnak akadt pár védeni valója, meg elpuskáztak néhány akciót a hazaiak is, ennek ellenére úgy tűnt: itt már nem lesz változás. Marcos Llorrente állt még be a hajrára, ami a középpálya labdatartására pozitív hatással volt – innentől fogva a cserék vezényletével ismét elkezdett focizni a Real. Jese sokat vállalt, a 81. percben pedig góllal is bizonyíthatott Beniteznek: Lucas Vazquez passzából talált be a spanyol. Az utolsó percekre már teljesen elkészültek erejükkel a Levante futballistái, a Real irányított, de több gól már nem született. A Real Madrid így 18 ponttal az élre állt a spanyol bajnokságban, ám az ellenfeleknek egy meccs még hátra van. A Levante a 18. kieső helyen áll.

http://www.dailymotion.com/video/x3a04g2_jese-rodriguez-3-0-real-madrid-levante-17-10-2015-hd_sport

Real Madrid – Levante 3-0
G.: Marcelo (27.), C. Ronaldo (30.), Jese (81.)

Baranyai Balázs