Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Győzelmével dobogón a Debrecen

Az OTP Bank Liga szombati játéknapján a Debrecen kiütötte a Békéscsabát, az MTK fordulatos meccsen nyert a Puskás Akadémia ellen, az Újpest pedig elvérzett Pakson.

balogh

Debrecen – Békéscsaba 7:0 (1:0)
Helyszín: Nagyerdei Stadion Vezette: Szilasi
Gólszerzők: Kulcsár (32.,69.), Sidibe (53.), Balogh (54.), Tisza (63.), Zsidai (76.), Ilizi (öngól, 83.) ill. –
Sárga lap: – ill. Borbély (42.), Fabio (58.), Calvente (65.)
Kiállítva:ill. Vaskó (71.)

Debrecen: Radosevic – Mészáros, Máté, Brkovic (Jovanovic 60.), Korhut – Tisza, Varga (Szakály 71.), Zsidai, Sidibe (Sós 66.) – Kulcsár, Balogh
Vezetőedző: Kondás Elelmér
Békéscsaba: Ilizi – Bényei, Vadász, Vaskó, Fabio – Calvente (Damjanovic 74.), Spitzmüller, Viczián (Bagi 70.), Borbély, Laczkó – Birtalan
Vezetőedző: Zoran Spisljak

Az első 20 perc gyakorlatilag eseménytelenül zajlott, majd egy kavarodás alakult ki a csabai kapu előtt de felszabadítottak. Félórája gyűrték egymást a csapatok, amikor egy szép kontrából megszerezte a vezetést a Loki. Balogh beadása után Kulcsár talált a kapuba (1:0). A bekapott gól után felpörgött a Békéscsaba, Vaskó fejelt nem sokkal mellé, de a nagyobb helyzet így is a Debrecen előtt adódott, Tisza szabadrúgását védte Ilizi.
Fordulás után hamar eldöntötte a három pont sorsát Kondás Elemér csapata. Egy újabb kontra után Sidibe talált be, újfent Balogh adott “forintos” labdát, majd a fiatal csatár saját maga is betalált, így pillanatokon belül 3:0 állt az eredményjelzőn. Nagy formában volt ezen az estén Balogh, aki ezúttal Tiszának adott gólpasszt (4:0). Nem állt le a Debrecen, Kulcsár második góljával már öt volt közte, aztán Vaskó rontott a vendégek helyzetén a kiállításával. Zsidai egy szöglet után talált be, a hab a tortán pedig Ilizi megmozdulása volt. A békéscsabai kapus hárított egy lövést, majd addig “bénázott”, hogy becsorgott a kapuba a labda, ezzel kiütésessé téve a Debrecen győzelmét.

Paks – Újpest 1:0 (0:0)
Helyszín: Paks Vezette: Andó-Szabó
Gólszerzők: Bertus (70.) ill. –
Sárga lap: Kulcsár (64.), Bajner (85.) ill. Nagy T. (87.), Heris (90+2.)

Paks: Molnár – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó – Koltai (Hahn 84.), Bertus, Kesztyűs (Vági 90+1.), Papp, Bartha – Balázs (Bajner 67.)
Vezetőedző: Csertői Aurél
Újpest: Balajcza – Nagy T., Litauszki, Heris, Mohl – Balázs (Kabát 76.), Bardhi, Balogh, Hazard (Sallói 76.), Andric – Diagne
Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

Aktívabban kezdett az Újpest, főleg Diagne járt élen a próbálkozásokban. A találkozó elején 16-ról lőtt nem sokkal fölé, majd az ő csúsztatását fogta Molnár. A Paks is eljutott a lila-fehérek kapujáig, de Kesztyűs lövését Balajcza fogta, majd az utolsó pillanatokban Molnár újabb párharcot nyert Diagne ellen, így szünetre maradt a gólnélküli döntetlen.
A pihenő után Andric lőtt fölé ígéretes helyzetből, negyedóra játék után pedig Bardhi szabadrúgását védte üggyel-bajjal Molnár. Újpesti lehetőségek után aztán mégis a Paks szerzett vezetést Bertus góljával, és mint később kiderült a vége is ez maradt. Az Újpest a 3. forduló óta nyeretlen az NB I-ben, a Paks pedig továbbra is dobogón áll.

Puskás Akadémia – MTK 2:3 (1:1)
Helyszín: Felcsút, Pancho Aréna Vezette: Pintér
Gólszerzők: Lencse (17. 11-esből), Fodor (77.) ill. Kanta (32., 85. 11-esből), Bese (62.)
Sárga lap: Bacelic-Grgic (20.), Herceg (62.), Márkvárt (78.) ill. Vadnai (15.), Torghelle (35.), Kanta (77.)

Puskás Akadémia: Pogacsics – Kocsis (Tischler 64.), Fodor, Kelic (Herceg 30.), Dinjar – Pauljevic, Bacelic-Grgic, Sallai, Márkvárt, Pekár – Lencse
Vezetőedző: Robert Jarni
MTK: Hegedűs – Bese, Poór, Grgic, Vadnai – Strestik, Kanta, Vass – Gera, Torghelle (Thiam 68.), Ramos
Vezetőedző: László Csaba

Mozgalmasan indult a találkozó, Sallai közelről hibázott, Torghelle elől pedig az utolsó pillanatban mentettek. Negyedórája játszottak, amikor Vadnai hozott össze egy 11-est, melyet Lencse értékesített. Ramos rögtön egyenlíthetett volna, de Pogacsics hárított, azonban később Kanta fejesénél már ő is tehetetlen volt, ezzel egyenlített az MTK. Szünet előtt nem sokkal Pekár szabadrúgását fogta Hegedűs, Lencse pedig éppen lemaradt egy beadásról, így maradt a döntetlen.
Fordulás után Bese góljával már az MTK-nál volt az előny, de a gól után átvette az irányítást a hazai csapat és fölénybe került. Ez a fölény gólban is megnyilvánult, Fodor egy szabadrúgás utáni kavarodásból jött ki “győztesen” és egyenlített. Tovább támadott a Puskás a győztes gólért, de nemhogy három, hanem egy pontot se szereztek Lencséék, hiszen az egyenlítő találatot szerző Fodor szabálytalansága után büntetőhöz jutott az MTK, melyet Kanta értékesített, ezzel mindhárom pontot elvitték a Pancho Arénából.

Munkácsi Ádám