Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Indul a második harmad – előzetes

Nem sétagalopp, legalábbis ami a címvédőt illeti, míg a kupabúcsú után két együttes is javítana.

Ferencvárosi TC, EL

Talán lehet azt mondani, hogy nincs ellenfele a Ferencvárosnak, ámde ne feledjük, Thomas Doll együttese még nem szerezte meg a bajnoki címet. Ezt hangsúlyozta a csapat trénere is. Ráadásul a Haladás egyre inkább magára talál, így aztán duplán fontos lehet a fővárosiaknak, hogy folytassák szédületes sorozatukat. A Magyar Kupa legutóbbi körében Doll tartalékosan is tizedelt, míg a Haladás szűken vett sikerrel kvalifikálta magát a következő fordulóba. Elégedetlenségre azonban nincs oka egyik együttesnek sem. A Ferencváros immár több, mint egy esztendeje veretlen, míg a Haladás némi meglepetésre – a tavalyi szezonhoz képest – óriási javuláson ment keresztül, így aztán a dobogón áll, de a mezőny kiegyensúlyozottságára jellemző, hogy egy vereséggel négy helyet is ronthat.

Edzőváltás után nagy kérdés, mire megy a címvédő Videoton, amely Horváth Ferenccel próbál meg kikecmeregni a gödörből, könnyű dolga egyáltalán nem lesz, hiszen a stabil Honvéd látogat Székesfehérvárra, és győzelmével felléphet a dobogóra is akár, míg a Videoton sikere még inkább összeránthatja a középmezőnyt. Mindenesetre a sikerélmény mindkét oldalon megvolt hét közben, hiszen egyaránt továbbjutottak a Magyar Kupában Rossi és Horváth legényei. Bár a kispestiekben benne lehet a Soroksár elleni túlóra, így némiképp a piros-kékek számítanak esélyesebbnek.

A kiesés rémétől fenyegetett Puskás Akadémia a dobogóra hajtó MTK-t fogadja. Robert Jarni együttese nem volt érdekelve a kupa hétközi fordulójában, lévén már korábban elbúcsúzott, míg az MTK magabiztosan ütötte ki Békés megyei riválisát. De vigyáznia kell László Csaba legénységének, mert a Puskás okozott már meglepetést. Elég csak a Ferencváros elleni döntetlenre gondolni.

Búfelejtő fővárosi túrára készül a Diósgyőr. Bekő Balázs együttese szégyenszemre kiesett az NB III-as Kozármislennyel szemben a Magyar Kupából, amit a játékosok nem tesznek zsebre. Egyébként pedig egy esetleg vereséggel komoly bajba kerülhetnek a borsodiak, lévén a Vasas két pontra követi a piros-fehéreket, és ez nem csak a csapatra igaz, hanem az edzőre is, mert aztán nem biztos, hogy Bekő Balázzsal fejezi be a szezont a miskolci alakulat, ha folytatódik a vesszőfutás.

Keleten rangadót rendeznek, bármennyire is furcsa, de a Békéscsaba és a Debrecen vetélkedése megérdemli a jelzőt. A cívisvárosiak nem kezdték jól a bajnokságot, ahogy a Békéscsaba sem, ám, míg a Loki elkezdett felfelé kúszni a táblázaton, addig a lila-fehérek sereghajtóként látogatnak Debrecenbe. Ha valamit ki lehet emelni a két csapattal kapcsolatban, a Debrecen simán kikapott a listavezetőtől, a Csaba viszont közel volt ahhoz, hogy megfogja a menetelő Fradit. A Magyar Kupában mindkét együttes szoros mérkőzésen jutott tovább. Talán a Debrecen lehet csalódottabb, hogy a kétosztálynyi különbséget nem tudta fölényesebben érvényre juttatni a Géderlak ellen, a békésiek szoros meccse a Kisvárda ellen borítékolható volt.

A Magyar Kupának szintén búcsút intő Paks az Újpest ellen feledtetné botlását. De ehhez a liláknak is lesz egy-két szava. Ha már a Paksot említettük, bővült a variációs lehetősége Csertői Aurélnak, miután sikerült megállapodni Bajner Bálinttal, aki góllal debütált új csapatában, viszont az Újpest malmára hajthatja a vizet, hogy visszatérhet végre a bajnokságban is a gólfelelős Kabát Péter.

Program:
18.00 Videoton – Honvéd
Sóstói stadion, vezeti: Iványi Zoltán

18.00 Puskás Akadémia – MTK
Pancho Aréna, vezeti: Pintér Csaba

18.00 Debrecen – Békéscsaba
Nagyerdei stadion, vezeti: Szilasi Szabolcs

18.00 Paks – Újpest
Városi stadion, vezeti: Andó-Szabó Sándor

18.00 Vasas – Diósgyőr
Illovszky stadion, vezeti: Karakó Ferenc

20.30 Ferencváros – Haladás
Groupama Aréna, vezeti: Erdős József

Gavalovits Sándor