Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Folytatódik a tánc – Előzetes

Két hét szünet után újra megtelnek a szigetország stadionjai, ugyanis folytatódik az angol csúcsfutball. Immáron a 9. forduló következik a bajnokságban, nézzük mi vár ránk ezen a zsúfolt hétvégén.

sturridge

A forduló nyitómérkőzése máris egy igen pikáns találkozó, amit a White Hart Lanen rendeznek még. A Tottenham fogadja az immáron Jurgen Klopp vezette Liverpool együttesét. Úgyhogy most már nem sokat kell várni a korábbi Dortmund sikeredző bemutatkozására, ráadásul az első fellépése egy igazi erőpróba lesz a Spurs ellen. Mauricio Pochettino együttese ugyanis nem szenvedett vereséget az első forduló óta, tegyük hozzá, hogy az elmúlt 7 mérkőzésből 4-et döntetlennel hozott le és csak 3-mat nyert meg.  Ettől a teljesítménytől a “Vörösök” sincsenek túlságosan lemaradva, azonban ebben az évben a csapat háza táján már nem az EL-hely elérése lenne a cél. A legutóbbi 5 egymás elleni találkozóból mind az 5 mérkőzést a mersey-partiak nyerték, ráadásul 15-2-es gólkülönbséggel, ami nem sok jót sejtet a Spurs háza táján. A londoniaknál Harry Kane lehet a kulcs, ugyanis, ha az angol csatár idén is megtalálná a góllövőcipőjét akkor egyre komolyabban lehetne számolni a Tottenhammal. A liverpooliaknál pedig a legnagyobb kérdés természetesen az, hogy Klopp miként tudja átüteltetni, vagy egyáltalán át tudja-e ültetni a Dortmundnál már látott taktikát és teljesítményt. Mindezekre szombaton 13:45-től választ kapunk.

A 4 órás idősávban jön aztán az igazi tsunami, ugyanis ebben az időben 6 mérkőzést is rendezek, így lesz miből válogatni a nagyérdeműnek. Ott van máris a bajnoki címvédő, aki a Stamford Bridgen fogadja az egyik kiesőjelölt Aston Villat. A Chelsea háza táján, ahogy azt eddig is láttuk továbbra sincsenek rendben a dolgok, ahogy azt a tabellán elfoglalt 16. (!) hely is mutatja. Most éppen Jose Mourinho kapott büntetést, a Southampton elleni vereséget követő nyilatkozata után, ahol a játékvezetőket “szidta”. A csapat bástyája Thibaut Courtois továbbra is sérült, valamint Ivanovic is a maródiak listájára került. Visszatérhet ám a PL leggyűlöltebb játékosa Diego Costa, aki letiltotta 3 meccses eltiltását, az Arsenal elleni sportszerű viselkedése miatt. Egy biztos, hogy a megosztó csatár nagy segítséget jelenthet a londoni “Kékeknek”. Az Aston Villanál is romokban áll a helyzet. Az első forduló óta képtelenek meccset nyerni Tim Sherwood fiai, így a menedzser helye is veszélybe került, ráadásul 4 meccses vereség sorozatból érkeznek a címvédőhöz. Egy biztos, nagyobb kockázat vállalás nélkül ki lehet jelenteni, hogy nem ők a mérkőzés esélyesei.

A Goodison Parkban is komoly összecsapásra lehet számítani, az Everton a Manchester Unitedet fogadja. Kétség kívül ez a mérkőzés a forduló másik rangadója. Az Everton 5 meccse veretlen a PL-ben és megmutatták -csak úgy mint a tavaly előtti évben- idén újra nagyon komolyan kell velük számolni. A “Vörös Ördögök” az előző fordulóban bántóan simán kikaptak az Emiratesben az Arsenal ellen, így az kicsit lehűtötte a kedélyeket a csapat háza táján, ám még így is ott vannak lő távon belül a 3. helyen. A legutóbbi 5 találkozó meglehetősen kiegyenlített, ám egy győzelemmel az Everton áll jobban, 3-mat a liverpooliak még 2-t a manchesteriek nyertek. Itt a Goodisonban tavaly Roberto Martinez fiai simán 3-0-ra elintézték az akkor még formálódó Unitedet. Azt viszont biztosra lehet venni, hogy most nem lesz ilyen egyszerű dolga az Evertonnak, Louis van Gaal együttese ellen.

A listavezető másik manchesteri alakulat, a Manchester City is pályán lesz, ők hazai pályán fogadják az újonc, Bournemouth együttesét. Manuel Pellegrini fiai gyengélkedésüket, az elmúlt fordulóban feledtetni tudták, ugyanis egy hatossal küldték haza a Newcastle együttesét az Etihadból, így sok jóra nem számíthat az újonc ellenük. Sergio Aguero ebből a 6-ből 5-öt magára vállalt, ám sérülés miatt a hónapig végéig harcképtelen, így valakinek át kell venni a helyét. Ráadásul David Silva sem bevethető, így talán az idei évben két legjobban teljesítő focistája nélkül kell pályára lépnie a Citynek, ám ez a feladat így sem megoldhatatlan.

A múlt hét előtt a hamvaiból feltámadó Arsenal sem marad ki a dömpingből szombaton, ám ők már a játéknapot zárják fél hétkor. Az ellenfél a szintén újonc Watford együttese lesz. Arsene Wenger fiai -ahogy azt már fentebb említettük – a Manchester Uniteded simán elintézték hazai pályán, amivel előztek és már a tabella második helyén tanyáznak pontegyenlőséggel, két ponttal a Manchester City mögött. Ráadásul jó hírek érkeztek a héten a sérültekkel kapcsolatba, a csapat legjobb védője Laurent Koscileny a hírek szerint visszatérhet, valamint az Arteta-Flamini duó is felépült. Jack Wilshere pedig már “csak” egy hónapra van a felépüléstől. Ha az “Ágyúsoktól” ugyanazt a magabiztos játékot látjuk szombaton mint a rivális United ellen, akkor nem sok esélye van az újonc, ám eddig kellemes meglepetés Watford együttesének. Legutóbb még 2006-ban találkoztak itt a felek, akkor az Arsenal 2-1-re legyőzte vendéglátóját. Legutóbbi 5 bajnoki meccsükből pedig kivétel nélkül mind az 5-öt a londoniak nyerték.

A vasárnapi napon mindössze egy találkozóra kerül sor. A nyeretlen liga utolsó Newcastle együttese fogadja a Norwichot. Ha most nem akkor nem tudjuk mikor lesz meg Steve McClaren első győzelme a “Szarkák” kispadján.

Hétfői napon sem maradunk Premier Liga nélkül, este 9-től ugyanis a Swansea fogadja a Libertyben a Stoke együttesét. A hazaiak lendülete alábbhagyott az utóbbi fordulókban, úgyhogy lesz mit javítania a “Hattyúknak” a Stoke ellen. Akik lendületből érkeznek a találkozóra, ugyanis 2 meccses nyereségsorozatban vannak. Igazi ki-ki meccsre lehet számítani.

Szombati program: 

13:45  Tottenham – Liverpool    – (Digi Sport 1) 
16:00 Chelsea – Aston Villa  
16:00 Crystal Palace – West Ham 
16:00 Everton – Manchester Utd. (Digi Sport 1)
16:00 Manchester City – Bournemouth
16:00 Southampton  – Leicester
16:00 WBA   – Sunderland
18:30 Watford   – Arsenal  (Digi Sport 1)

Vasárnapi program: 

17:00 Newcastle Utd. – Norwich (Digi Sport 1)

Hétfői program: 
21:00 Swansea – Stoke  (Digi Sport 1)

Herczeg Zsolt