Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Az Arsenal is ragad a City-re – videóval

Az angol bajnokság 9. fordulójában győznie kellett az Arsenalnak ahhoz, hogy tartani tudja a Manchester City-t a tabella élén – a kékek fölényes győzelmet arattak korábban a Bournemouth ellen.

Kép: theguardian.com

Kép: theguardian.com

Nem nézett könnyű meccs elé az Arsenal, hiszen kötelező győzelmüket idegenben kellett begyűjteniük, mellesleg a liga legkevesebb gólját kapó csapatától. Habár Gomes remekül szerepel a sárgák kapujában, azt mindenképp meg kell említeni, hogy a Watford szerezte a legkevesebb gólt is a Newcastle-el holtversenyben – tehát ha belőlük indulunk ki, akkor egy gólszegény összecsapásra volt kilátás. Nem lőttünk mellé. Az Arsneal is remekül védekezik idén, hasonlóan a hazaiakhoz – erről az első 45 percben meg is győződhettünk. Minden abszolút a papírformának megfelelően kezdődött, azaz a londoniak magasan uralták a labdabirtoklást, emellett pedig próbálkoztak is a helyzetetek kialakításával, ám a Watford védői rendre jól helyezkedtek és a tizenhatos környékén, vagy azon belül minden levadásztak. Az első húsz percben főleg ebből állt a játék, ám utána egy-két akciót a túloldalon is feljegyezhettünk: a félidő közepén Ighalónak volt egy nagy lehetősége, ám a Watford csatára egy az egyben mellé gurított. Egy 5-10 perces átmeneti időszakot követően ismét beleerősített az Arsenal, majd próbáltak mégre lövésekkel is veszélyeztetni. Sancheznek volt egy veszélyesnek mondható próbálkozása, ám azon túl szinte semmi. A szünet előtt még Aaron Ramsey sziporkázott egy keveset, de a walesi középpályás közelről fölé lőtt, így maradt a 0-0.

A második félidő aztán egy kicsit változatosabban indult. A Watford sokkal agresszívabb és hatékonyabb volt a középpályán, ami megzavarta az Arsenalt a labda birtoklásában. Habár özil elég sokat javult, a sárga védelem kijátszása még mindig elég nehéz feladatnak tűnt. Lényegében ötpercenként változott a játék képe: hol egyik, hol másik csapat akarata érvényesült. Közel egy óra telt el a meccsből, amikor a hazaiak voltak komoly akcióban, ám nem sikerült betalálniuk, sem pedig büntetőt kiharcolni – ezzel szemben az ellenakció már góllal büntetett. Egy gyönyörű passzjátékkal sikerült túljutniuk a sárga védőkön a vendégeknek, majd egy szabálytalanságot követően előnyszabályt alkalmazott a játékvezető – Alexis Sanchez pedig jött és be is talált. A vezetés megszerzését követően azonnal beállt Olivier Giroud a londoniakho, aki az addig centerként próbálkozó Walcottot váltotta. Teli találat volt. Kicsit több, mint öt perc elteltével ugyanis ő is eredményes volt. Ahogy szokott, jókor volt jó helyen, megszerezve idei negyedik gólját.

A Watford kétgólos hátrányban már nem őrizgethette tovább a kapuját, támadni kellet. Kicsit kettészakadt a pálya, az ágyúsok pedig megköszönték a sok üres területet, amit a vendéglátók hagytak nekik. Hirtelen megjött a kedvük a játékhoz, beindult a pirosak támadójátéka, bajba került a Watford. A 74. percben a jobb oldalon megint remekül játszó Bellerin iramodott meg, megverte a védőt, középre húzott, majd megjátszotta Aaron Ramsey-t aki szintén betalált. Ezzel már három gólos volt a fölény, amire már nem volt válasza a hazai csapatnak. A hajrában már egyértelműen a vendégek akarata érvényesült, akik támadtak is, de már nem akkora intenzitással. Nem is esett több gól, maradt a 0-3, amivel az Arsenal visszaelőzi a Manchester Unitedet, és két pont lemaradással a második helyen követi a Manchester City-t. A Watford jelenleg a 14.

http://www.dailymotion.com/video/x3a0kys_alexis-sanchez-goal-vs-watford-arsenal-1-0-watford_sport

http://www.dailymotion.com/video/x3a0lay_0-2-olivier-giroud-goal-watford-v-arsenal-17-10-2015-hd_sport

http://www.dailymotion.com/video/x3a0n6p_aaron-ramsey-0-3-watford-arsenal-17-10-2015-hd_sport

Watford – Arsenal 0-3
G.: Sanchez (62.), Giroud (68.), Ramsey (74.)

Baranyai Balázs