Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Otthon tartotta a három pontot a bajnoki címvédő

Sima győzelmet aratott hazai környezetben a bajnoki címvédő. A Chelsea könnyedén felül múlta a kiesőhelyen tanyázó Aston Villát, mely ezzel a vereséggel 8 meccs óta nyeretlen a bajnokságban. A londoni összecsapáson kiállítás döntött, a West Ham továbbra is tartja remek formáját idegenben.

diego-costa-image-wallpaper

Chelsea:Aston Villa 2:0(1:0)
Helyszín: Stamford Bridge; Vezette: Roger East
Gólszerzők: D.Costa(34.), Hutton(54., öngól) ill.
Sárga: Willian(74.) ill. Jordan Ayew(49.),Richardson(62.),Grealish(82.)
Kiállítás: ill.

Chelsea: Begovic-Azpilicueta,Terry,Zouma-Baba-Fabregas,Ramieres-Willian(Remy 92.),Loftus-Cheek(Matic 46.),Pedro(Hazard 83.)-Costa. Vezetőedző: José Mourinho

Aston Villa: Guzan-Hutton,Richards,Lescott,Richardson(Amiva 64.)-Westwood,Gueye-Gil,Grealish,Ayew(Traoré 68.)-Gestede. Vezetőedző: Tim Sherwood

A két csapat közül a Chelsea várhatta jobb előjelekkel a találkozott. José Mourinho irányítása alatt az Aston Villa még sosem tudta legyőzni a londoni együttest a Stamford Bridge-n.Terryék a második hazai győzelmükre készültek, míg Sherwood fiai 7 meccses nyeretlenségi sorozatunknak szerettek volna véget vetni, ami pedig az utolsó 5 mérkőzésüket illeti csupán 1 pontot sikerült szerezniük. A nyugat-londoni együttes védelme nincs a helyzet magaslatán, 8 forduló eltelte után már 17 gólt kaptak a portugál menedzser tanítványai, a vendégek pedig védekezésben és támadásban sem nyújtanak épp meggyőző teljesítményt. A két együttesnek tehát a legjobb tudása szerint kell teljesítenie.

1. félidő: Az első kapura lövésre a 6. percig kellett várni, a kísérletet Carles Gil neve mellé lehetett feljegyezni. A hazaiak először a fiatal Loftus-Cheek révén veszélyeztettek a 7. percben, viszont a Villa védői blokkolni tudtak. A legelső igazi helyzetet a 12. perchez kötődik , méghozzá Alan Huttonhoz, aki a jobb alsó sarkot vette célba, viszont Begovic résen volt, és védeni tudott. A 16. percben Grealish célozta meg a kaput, azonban lövése középre ment, így a bosnyák hálóőrnek nem okozott problémát. A 24. percben Jordan Ayew rúgott kapura, lövése centikkel szállt fölé. A 34. percben viszont megtört a gólcsend. Guzan rosszul rúgta ki a labdát, melyet Lescott nem tudott átvenni, Willian kihasználta a hibát, aki középre gurított, Diego Costának pedig gyakorlatilag az üres kapuba kellett betalálnia. A félidőben tehát Chelsea:Aston Villa 1:0.

2. félidő: A fordulást követően a Chelsea a védekezését próbálta stabilizálni azzal, hogy Loftus-Cheek helyett Matic lépett a pályára. Az első helyzetecske ismét a vendégek előtt adódott, Grealish tört a kapu elé, viszont lövése elkerülte a jobb alsó sarkot. Az 54. percben ismét Costa volt a főszereplő, akinek lövése felpördült Hutton lábán, ezzel a hazaik 2:0-ra módosították az eredményt. A második gól után sokáig nem történt semmi említésre méltó, az utolsó passzok egyik csapatnak sem sikerültek, az Aston Villa két cserével próbált lendületet vinni a játékba. Közel fél órát kellett várni egy újabb ígéretes helyzetig, a 81. percben Willian Fabregashoz passzolt, akinek a lövése elment a bal oldal mellett. A Chelsea tehát otthon tartotta a 3 pontot és megszerezték 2. győzelmüket hazai környezetben, ezzel fellépetek a tabella 10.helyére ideiglenesen. Az egyik legnagyobb meglepetés talán az volt, hogy Eden Hazard csak a cserepadon kezdett, a hazai együttes gyakorlatilag minden nagyobb helyzetét értékesíteni tudta.

Crystal Palace:West Ham United 1:3(1:1)
Gólszerzők: Cabaye(23.,büntető) ill. Jenkinson(22.),Lanzini(88.),Payet(94.)

Kiállítás: Gayle(44.,két sárgával) ill.

A West Ham United remek idegenbeli formája továbbra is folytatódik. A londoni együttes 5 meccsből 4-et megnyert 1-szer játszottak döntetlent. Slaven Bilic tanítványai ezzel a győzelemmel felléptek a 3.helyre, ami Alan Pardewéket illeti otthon továbbra sem tud kimászni a gödörből, ezzel a vereséggel visszacsúsztak a tabella 6.helyére.

Teljes képernyő rögzítése 2015.10.17. 181954

Képforrása: wallpaperput.com

A tabellát köszönjük az eredmény.com-nak

Németh Boldizsár