Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sima MU-győzelem az Everton otthonában!

A Premier League kilencedik fordulójának szombati játéknapján visszatértek a csapatok legjobbjai a válogatott kötelezettségek után, és a Manchester United számára különösen fontos volt az Everton elleni idegenbeli meccs, ugyanis egy komoly vereséget kellett kijavítaniuk Juan Matáéknak. 

mu 1

Everton – Manchester United 0-3 (0-2)
Helyszín: Liverpool, Goodison Park. Vezette: Jonathan Moss.
Everton: Howard – Coleman, Stones, Jagielka, Galloway – McCarthy, Barry – Lennon (Deulofeu 73.), Barkley, Naismith (Kone 46.) – Lukaku.
MU: De Gea – Darmian, Smalling, Jones, Rojo – Schneiderlin, Schweinsteiger (Carrick 74.) – Mata (Lingaard 46.), Herrera (Fellaini 82.), Rooney – Martial.
Gólszerzők: – ill. Schneiderlin (18.), Herrera (22.), Rooney (62.)
Sárga lap: Coleman (22.), Lukaku (70.) ill. Schweinsteiger (50.), Rojo (52.)

A válogatott szünetet kihasználva Louis van Gaal a MU menedzsere rákészülhetett csapat következő idegenbeli megmérettetésére, és ez sem ígérkezett könnyűnek. Az Arsenal elleni 3-0-s vereség után a legkevésbé sem mehettek biztosra a vendégek az Everton otthonában sem, de a holland mester csapata hamar túlesett a kékek kezdeti rohamain, és lassan átvették a játék irányítását, ami aztán hamarosan már helyzetekben is megmutatkozott. Míg a MU eljutott Tim Howard kapujáig, addig az Everton csak távolról kísérelte meg bevenni De Gea portáját, de végül a vendégeknek sikerült megtörni  jeget: előbb Schneiderlin szerezte meg egy szöglet után az első manchesteri gólját, majd néhány perccel később Ander Herrera fejelt Howard mellett a sarokba, Rojo fantasztikus beívelése után. Ezzel nagyjából meg is pecsételték a hazaiak sorsát, mert továbbra is jól zárt a védelem, és sem Lukaku, sem Naismith, sem Barkley nem tudott kaput találni, így a félidő két gólos vendégvezetéssel zárult.

Nagy elánnal kezdte a második játékrészt az Everton, és Lukaku szabdrúgása éppen csak elkerülte a kaput, majd továbbra is a kék mezesek diktálták a tempót: előbb ismét a belga támadó veszélyeztetett, majd McCarthy hagyott ki egy lehetőséget. Érett a gól, de azt nem a hazaiak szerezték, hanem Wayne Rooney, végképp lezárva a Manchester United részéről a meccset. Sőt, néhány perccel később Rooney duplázhatott volna, de Jagielka szorításában nem tudta a kapuba juttatni a labdát, amit félpályáról vezethetett egyenesen Howardra. David De Gea az Eb-selejtezőn mutatott ragyogó védéseit átmentette erre a mérkőzésre is, és hiába próbálkoztak a hazaiak, a spanyol kapust továbbra sem tudták mattolni. A másik oldalon Martial veszélyeztetett, de szólója után nem talált be a kapuba. A MU ezzel tartja a lépést a városi rivális Cityvel, s a második pozícióból várhatja a jövő hétvégi rangadót.

Kép forrása: mufc.com

Demmel László