Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Botlott a Lazio, kiütötték a Carpit

Szárnya törött a sasoknak idegenben, újabb pofont kapott az újonc, békés döntetlen Veronában. Röviden a Seria A mérkőzéseiről.

serie_a

Sassuolo – Lazio 2:1
G
.: Berardi (7.), Missioli (60.), F.Andersson (63.)

Talán az idei év egyik meglepetés csapatáról beszélhetünk, ha a Sassuolo jut eszünkbe. Idén stabil csapatként vannak jelen a Seria A-ban. A Palermo elleni győzelem után azonban kisebb hullámvölgybe kerültek, hiszen egy-egy döntetlent és vereséget sikerült csak összehozniuk. A Lazio jobb formában, legalábbis jobb előjelekkel várta a találkozót. Ők zsinórban nyertek 3 mérkőzést a párharc előtt. A meccs azonban nem a rómaiak kedve szerint alakult. Elég korán már a 7. percben büntetőhöz jutott a hazai csapat amit az olasz labdarúgás egyik nagy tehetsége Berardi értékesített is. Erre nem is tudtak válaszolni a sasok. Ráadásul a második félidő 15. percében megduplázta az előnyét a Sassuolo Missioli révén. Nem sokkal később a 63. percben F.Andersson még visszahozta a reményt a vendégeknek, de nem tudta érvényesíteni az akaratát a Lazio idegenben, hab a tortán, hogy Cataldit még a 92. percben kiállította a játékvezető durvaság miatt.

Hellas Verona – Udinese 1:1
G:
Pazzini (41.), Thereau (84.)

A találkozó jóformán mozzanat mentes volt mindaddig, míg Wague szabálytalansága következtében büntetőhöz nem jutott a hazai gárda. A megadott 11-est Pazzini értékesítette és ezzel az 1:0-val békésen vége is lett a félidőnek. A második játékrészben aktívabb volt az Udinese , de még így is akadt a Veronának néhány komoly lehetősége, hogy nevelje az előnyét. Jól is jött volna egy második gól, mert Thereau egy védelmi hibát követően, egyenlíteni tudott a mérkőzés utolsó perceiben. Igazságos eredmény született a találkozón, alapvetően egy kiegyenlített találkozó volt.

Atlanta – Carpi 3:0
G.:
Pinilla (7.), Gomez (43.), Cigarini (63)

Az Atalanta otthon fogadta az újonc Carpi együttesét. A bergamóiak már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést 2 rúgott góllal. A második félidőben még egy ráadás gólt is biztosítottak a szurkolóik számára. Könnyedén mentek át a frissen feljutott ellenfelükön a hazaiak. Carpi az idei szezonban nem először fut bele egy nagyobb pofonba.

Fotó: sscnapoli.it

Borbély Szabolcs