Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kikapott az éllovas Fiorentina

Nem csalódhatott az, aki ma délutáni programként a Napoli-Fiorentina összecsapást választotta. Kulcsszavakba öntve:  pörgés, hatalmas iram, szép gólok, Higuain & Insigne .

napoli-fiorentina
Napoli – Fiorentina 2:1 (0:0)

Gólszerzők: Insigne(46.), Higuain(75.) ill. Kalinic (73.)
Sárga lap: Badelj (25.), Jorginho (29.), Astori (46.), Koulibaly (63.), Roncaglia (66.), Rodriguez (87.) El Kaddouri (93.)

Napoli: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Allan, Jorginho, Hamsik – Callejon, Higuain, Insigne. Vezetőedző: Maurizio Sarri

Fiorentina: Tatarusanu – Tomovic, Gonzalo Rodriguez, Astori – Blaszczykowski, Vecino, Badelj, Alonso; Bernardeschi, Borja Valero – Kalinic. Vezetőedző: Paulo Sousa

Nagyszerű hangulatban, szinte telt ház előtt kezdődött meg a mérkőzés Nápoly városában. Mind a két csapat a legerősebb kezdőjével tudott kiállni és nem is okoztak csalódást. Az első 10 percben a Fiorentina eredményesen támadta le Napolit és minden egyes labdakihozatalát eredményesen zavarták illetve akadályozták meg a délieknek. Az első komolyabb lövésig a 17. percig kellett várni, amikor Blaszczykowski próbálkozott, de Pepe Reina védte a löketet. Erre válaszolva a szlovák válogatott Hamsík is megeresztett egy sistergőst a 22. percben. Ekkortájt már a Napoli dominált a mérkőzésen.  Sajnos sok más említésre méltó történés nem volt a mérkőzés első játékrészében. Jellemző volt, hogy minden labdáért nagy küzdelem volt, néhányszor többször feküdtek az emberek, mint álltak.

A második félidő szöges ellentéte lett az elsőnek. Rögtön a félidő elejétől kezdve egymásnak estek a csapatok és ennek lett is eredménye. A Napoli üdvöskéje Insigne a 46. percben megszerezte a vezetést miután Hamsík passzából a védők mögé került és elrúgta a hosszú sarokba a labdát. A 24 éves olasz játékos 6. meccsén a 6. gólját rúgta. Az 53. percig nagyon nyomtak a déliek, túlnyomó részt náluk volt a labda és rengeteg helyzetet alakítottak ki. Azonban szinte a semmiből Kalinic visszahozta a Violákat a mérkőzésbe, hiszen Ilicic gyönyörű passzából a védői mögé került majd a hálóba bombázott, Reina tehetetlen volt. Azonban a Napoli nem vesztette kedvét, sőt! A bekapott gól után, azonnal kapcsoltak és rövid idő elteltével Higuain újra megszerezte a vezetést. A csereként beállt Mertensel való összjátéka után talált a Fiorentina kapujába. A mérkőzés hátralévő részében, mindkét csapat beleállt az „adok-kapok” stílusba. Összességében egy nagyszerű iramú, nagyon feszült és érzelmekkel teli kiváló mérkőzésen tudott nyerni a Napoli, aki így tovább menetel a Seria A-ban.

fotó: sscnapoli.it

Borbély Szabolcs