Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Griezmannt nem lehet megállítani – video

A La Liga 8. fordulójának legfontosabb mérkőzéseit vasárnap játszották, közülük is kiemelkedett a listavezető rangadója és a Simeone-csapat baszk erőpróbája.

Kép: as.com

Kép: as.com

A  tabella éllovasának számító Villarreal az idei meglepetéscsapattal, a Celta Vigóval találkozott. Egyértelműen ez volt a forduló rangadója, hiszen a Celta a statisztikák szerint egyike Európa 10 legjobb csapatának – a sárgák pedig történelmük legszebb időszakát élik, hiszen először vezetik a La Ligát. Egyértelmű esélyese azonban ne volt az összecsapásnak. Egy nagyon szoros párharcra lehetett számítani, ami végül így is lett: főleg az első félidőben nagyon nehezen találtak egymáson fogást a csapatok. A Celta Vigo szokás szerint többet birtokolta a labdát, mint ellenfele, ám a Villarrealnál sem lehetett panasz: ők is feltalálták magukat a pályán. Mindkét oldalon gyors és rendkívül képzett futballisták csaptak össze, ami a középpályák háborúját vetítette elő. Ezt a csatát inkább a Celta nyerte ezen a meccsen. Az első gólra a 42. percig kellett várni: ekkor Orellana tüzelt 20 méterről a kapuba – a fiatal francia kapus Areola kicsit kint állt a kapujából, talán csak ezen múlt a dolog.

A fordulás után tovább nehezedett a hazaiak helyzete, amikor is legjobb védőjük, Bailly került a kiállítás sorsára: kezezés miatt kapta meg második sárgáját, onnantól pedig a Villarrael emberhátrányban folytathatta. Marcelino tíz percen belül hármat cserélt és próbált életet lehelni csapatába, amely nem adta fel. A Villarreal kemény munkával a 67. percben aztán egyenlíteni is tudott. A barcelonai nevelés, Denis Suarez szerzett egy szerencsés gólt, ám ez az értékéből nem von le semmit. Őrült hajrá kezdődött, amit a domináló Celta bírt jobban. Elfáradtak a végére a sárgák, ami egy utolsó perces kapott gólban csúcsosodott ki: előbb Augusto Fernandez lőtt egy hatalmas kapufát, majd a kipattanót az odatévedő Nolito vágta be. Ennek a győzelemnek köszönhetően a Celta Vigo holtversenyben van a bajnokságot jobb gólkülönbséggel vezető Real Madriddal és a Barcelonával. A Villarreal visszacsúszott az 5. helyre.

http://www.dailymotion.com/video/x3a2hwm_all-goals-and-highlights-hd-villarreal-1-2-celta-vigo-18-10-2015-hd_sport

Villarreal – Celta Vigo 1-2
G.: Orellana (41.), Denis Suarez (67.), Nolito (90.)

Az Anoetában David Moyes állása volt a tét. Ha nyer az Atleti ellen, maradhat. Viszont ha megint veszít a csapat, nagy eséllyel mennie kell. A Real Sociedad viszont így is sok minden volt, csak esélyes nem. Cholo Simeone Atletico Madridja minden tekintetben erősebbnek tűnt a meccs előtt, így elsősorban tőlük lehetett volna komoly teljesítményt elvárni. Tovább nehezítette a Sociedad helyzetét, hogy nem bírták ki és már a legelején hátrányba kerültek: az egy dolog, hogy szétesett a baszkok védekezése, de ez akkor sem von le semmit Antoine Griezmann érdemeiből. A francia lesprintelte a teljes Sociedad hátsó alakzatot, majd a kapust átemelve fejezte be az akciót. Parádés momentuma után Griezmann nem felejtett el jól játszani: ezek után is vezére maradt csapatának, de onnantól már nem adtak annyi helyet neki. Az Atleti az első félidőben abszolút leiskolázta ellenfelét. Többet birtokolták a labdát, jobban játszottak. Akadtak helyzeteik, de a betömörülő Sociedad rendre megúszta ezeket a helyzetecskéket. A második félidőben aztán sok minden megváltozott: Moyes csapata bekeményített és megragadta a kezdeményezést. Próbálták beszorítani az Atletit, még helyzeteik is voltak, ám a kezdeti nagy nyomás után egyre kevésbé tudták beszorítani a vendégeket.

Talán már kezdtek fáradni. A végén már egyre inkább érvényesült a pirosak akarata, de hiába a sok terület, a helyzetek kialakítása és a kihasználás még nem meg ynekik túl jól. Összességében nem játszott rosszul az Atleti, de a hatékonysággal bőven vannak gondok. Ezt a meccset is már rég el kellett volna dönteniük, de a hajrában még ugyanúgy küszködtek az 1-0-al, mint korábban. A hajrában aztán izgulniuk is kellett, hiszen egy-egy szituációnál közel jártak a Sociedad futballistái a gólhoz. Végül azonban nem sikerült betalálniuk, sőt: a 89. percben Reyest állította ki a játékvezető két sárgával, vagyis szinte reménytelenné vált a hazai csapat helyzete. A hajrában aztán a baszk szurkolók füttykoncertje mellett született egy újabb Atleti gól is. A Sociedad nem kapott meg egy tizenegyest, az ellenakcióból viszont Ferreira Carrasco talált be. A reklamáló hazai játékosok között osztogatta a sárgákat a bíró – Jonathast végül ki is állította, így a végére kettős emberhátrány maradt. A vége 0-2 lett az Atletinek, ami összességében jó hír számukra, hiszen a negyedikek a bajnokságban, a Sociedad a 16.

http://www.dailymotion.com/video/x3a2prl_griezmann-goal-0-1-real-sociedad-atletico-madrid-18-10-2015_sport

http://www.dailymotion.com/video/x3a2w27_ferreira-goal-0-2-real-sociedad-atletico-madrid-18-10-2015_sport

Real Sociedad – Atletico Madrid 0-2
G.: Griezmann (9.), Carrasco (91.)

Baranyai Balázs