Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Kiütéses Valencia siker

Sima győzelmeket szerzett a Valencia, és az Espanyol a Spanyol Bajnokság 8. fordulójának szombati késő esti mérkőzésein.

01

SPANYOLORSZÁG
PRIMERA DIVISION
8. FORDULÓ
Valencia – Malaga 3-0 (2-0)

G: Charles 19′ (öngól), Gomes 33′, Parejo 88′ (büntető)
Valencia: Domenech – Cancelo, Mustafi, Adarlan, Gaya – Pareyo, Fuego, Gomes (Danilo 80′)- Mina (Feghouli 73′), Paco, Piatti (Bakkali 65′)
Malaga:  Kameni – Rosales, Angeleri (Albentosa 32′), Weligton, Torres – Camacho, Fornals – Horta (Cop 46′), Duda, Carlos (Tighadouini 66′)- Charles

A vendég Malaga ugyan az előző fordulóban megszerezte első győzelmét, ám nem ők számítottak a mérkőzés esélyesének, még úgy sem, hogy a Valencia sem kezdte valami fényesen az idei szezont. A találkozó elején felváltva támadtak a csapatok, de mezőnyfölényt egyik fél sem tudott kialakítani. A 19. percben a malagai Miguel Torres követett el szabálytalanságot a tizenhatosuk előterében, lapot nem kapott, a Valencia viszont jöhetett egy szabadrúgással. A pontrúgás végén megszületett a vezető gól, méghozzá az előző fordulóban mesterhármast szerző Charles csúsztatta a játékszert a saját kapujába. (1-0) A gól után a Valencia maradt támadásban, a Malaga tíz percig nem talált magához, és pont amikor rendezték volna a soraikat, a hazaiak már meg is duplázták előnyüket. A 33. percben Pablo Piatti végzett el egy szögletet, melyet a vendég védők kivágták, ám a tizenhatos előterében Andre Gomes megszerezte a labdát, becselezte magát hat védő között, és a cselsorozata végén a kapuba vágta a labdát. (2-0) A félidő végén még a Malaga kapott egy jogos tizenegyest, amit kezezésért ítélt meg Hernandez játékvezető. Duda állt a labda mögé, ám nagyon rosszul elvégzett büntetőjét Domenech kapus hárítani tudta, így a Valencia két gólos előnyével vonulhattak pihenőre a csapatok.
A második játékrész már visszafogottabbra sikerült, az első  komolyabb helyzetre is negyedórát kellett várni, ám Alcacer Paco (Valencia) nem tudott élni a lehetőséggel. Azonban a mérkőzés végére egy szabálytalan szerelés után a Valencia is megkapta a maga tizenegyesét, ám Daniel Parejo középre lőtt labdája elől Kameni kapus elmozdult így a hazai játékos kockázatos büntetője bejött. (3-0) A Valencia ezzel teljesen megérdemelten megszerezte idei első nagyarányú győzelmét, és a tabellán már a nyolcadik helyen áll 12 ponttal, míg a Malaga maradt a veszélyzónában.

02

Real Betis – Espanyol 1-3 (0-1)
G:  Rennella 89′ ill. Roco 4′, Caicedo 51′, Sanchez 55′
Real Betis: Adan – Piccini, González B., Westermann, Varela – N’Diaye, Petros (van Wolfswinkel 54′)- Cejudo (Ceballos 46′), Portillo (Rennella 69′), Joaquin – Castro
Espanyol: Pau – Arbilla, Gonzalez, Roco, Fuentes – Sanchez  (Sevilla 86′), Canas – Perez (Montanes 71′), Asensio (Lopez 81′), Alvarez – Caicedo

A semmiből szerzett vezetés a mérkőzés legelején az Espanyol, mely gól az egész mérkőzésre illetve a Betisre rányomta a bélyegét. Egy szabadrúgást követően Enzo Roco csúsztatott bele a labdába. (0-1) Az első játékrészben gyakorlatilag a Betis játszott mezőnyfölényben és kapura lövése is több volt, ám a vendégeknek voltak veszélyesebb szituációi.
A második játékrész is egy veszélyes Espanyol helyzettel kezdődött, majd ezt követte egy kisebb hazai próbálkozás. Az 51. percben egy saját térfélről indított támadás után, két passzból felért az Espanyol a Betis kapuja elé, a támadás végén Caicedo lőtt kicsit kiszorított szögből a hazaiak kapujába. (0-2) négy minutummal később Victor Sanchez kapásból lőtte el a labdát a tizenhatoson belülről, a játékszer a kapu közepébe vágódott. (0-3) A gól után visszaállt a vendég csapat, és a Betis próbálkozásai következtek a szépítés reményében, ám erre egészen a 89. percig kellett várni. Egy szögletet követően többszöri próbálkozásra sikerült Rennellának a kapuba vágni a labdát. (1-3) A hosszabbításban volt még egy nagy hazai helyzet, ám ez kimaradt,így maradt a 3-1-es vendég siker. Ezzel a győzelemmel pedig az Espanyol a Betis elé került a tabellán, jelenleg a hazaiak a tizedikek, míg az Espanyol a kilencedik helyen van.

Összességében mind két késő esti mérkőzésen megérdemelt Valencia, illetve Espanyol siker született.

Képek: sepakbola.com, libertaddigital.com

Becz Tamás