Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bravúrgyőzelemmel folytatta a Hannover

Az európai kupaindulásért küzdő Köln fogadta hazai pályán az alsóházban vitézkedő Hannovert.

486d98a7-75a5-11e5-acef-f80f41fc6a62

1 Fc Köln – HSV Hannover 0:1 (0:1)
Gólszerző: Andreasen (38.)

A hazaiak kezdték jobban a találkozót. Már a 14. percben vezetést szerezhettek volna, de Anthony Modeste közelről a kapu fölé durrantott. A 33. percben a kölni támadó, Risse nem tudott túljárni a rutinos hálóőr. Zieler eszén. A 38. percben jött a hidegzuhany a hazaiaknak.  Leon Andreasen gólt szerez, viszont a találat vitatható. A labda a támadó felkarjáról pattant be a kapuba, de a bíró megadja a gólt. Vendég vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok. Nem ez volt a futballtörténelem legizgalmasabb első játékrésze.

A második félidő sem hozott sok változást. Nagyon hajtott a hazai csapat és sok helyzetet alakítottak ki. Fortuna azonban a vendégcsapat kapusával volt. Rendre védte a támadásokat. A legnagyobb hazai helyzet a 76. percben volt. Hosiner sprintelt egy hosszút és lőtt kapura, de a kapus nagyot nyújtózott és sikerült kitolnia szögletre a sarokra tartó labdát.

A mérkőzést 48700 néző tekintette meg a helyszínen. Győzelmével a Hannover feljött a 14. helyre, míg a Köln visszacsúszott a 6. pozícióba.

kép: sport1

Nagy Gábor