Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Már 6 ponttal vezet a Dallas!

Az észak-amerikai liga alapszakaszának végéhez közeledve legutóbbi meccsét is megnyerte a texasi együttes, mellyel már 6 pont a Dallas előnye a Nyugati Főcsoportban a Los Angeles-i Galaxyval szemben.

Real Salt Lake - FC Dallas, MLS

Real Salt Lake – FC Dallas 0-1 (0-0)
Helyszín: Rio Tinto Stadion
Gólszerzők: Teixeira (57′)

A Real Salt Lake csapata már nem juthat be a Playoff-ba, miközben a Dallas már ott van a rájátszásban.A texasi együttes számára az volt a tét, hogy megszerzi-e, vagyis, hogy  megerősíti-e vezető helyét a Nyugati Főcsoportban. Ez összejött a vendégeknek, és már 6 ponttal vezetnek a Los Angeles Galaxy előtt, 1 fordulóval az alapszakasz vége előtt. Lövés alig akadt a meccsen, ráadásul a hazaiak uralták a mezőnyjátékot is, a vendég együttes pedig csak kétszer találta el a kaput, de el elég volta sikerhez. Az 57. minutumban megszületett a meccs egyetlen gólja, melyet Teixeira szerzett, az asszisztért pedig Diaz felelt. Az már biztos, hogy ezzel a sikerével a dallasi csapat már egyenesen a negyeddöntőbe jutott.

New England Revolution – Montreal Impact 0-1 (0-0)
Helyszín: Gillette Stadion – 42.947 néző
Gólszerzők: Piatti (55′)

Főként a vendég együttesnek lett volna fontos a győzelem, s a kanadai együttes be is húzta ezt a meccsét, mellyel a Playoff-on kívül helyet foglaló csapatok közül belépett azok sorába, akik jelenleg rájátszást érő helyen vannak. De nem csak belépett az Impact, hanem biztosította is helyét a folytatásban. A második félidő 10. percében született meg a mindent eldöntő, és rájátszást érő gól, amikor Piatti volt eredményes. A Montreal számára arra is van esély, hogy még feljebb kapaszkodjanak, s a negyeddöntőbe jussanak már az alapszakaszból.

Toronto FC – Columbus Crew 0-2 (0-1)
Helyszín: BMO Field – 24.253 néző
Gólszerzők: Finlay (40′), Higuain (90+1′)

Két vesztes meccs után nyert a Columbus, ráadásul rangadón zsebelte be idegenben a 3 pontot a csapat. A Toronto ezzel “csak”a 3., a Crew pedig ott van a negyeddöntőt érő második pozícióban. Nagy lesz a végén a versenyfutás, köszönhetően Finlay 40., valamint Higuain 91. percben szerzett találatainak. Ennek ellenére kiegyenlített mutatókat hozott a labdabirtoklás és a lövési ráta a meccsen. A végjáték izgalmas lesz, lehet harcolni a legjobb 8 közé jutásért ennek a két csapatnak.

A folytatásban:
okt. 18. 20:00 D.C. United – Chicago Fire
okt. 18. 21:00 New York Red Bulls – Philadelphia Union
okt. 18. 23:00 Houston Dynamo – Seattle Sounders
 (Eurosport)
okt. 19. 01:00 L. A. Galaxy – Portland Timbers
 (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye:
1.
 Kamara (Columbus Crew), Giovinco (Toronto FC) – 22 gól
3.
 David Villa (New York City), Keane (Los Angeles Galaxy),Larin (Orlando City) – 17 gól
5.
 Wondolowski (San Jose Earthquakes) – 16 gól
6.
 Wright-Phillips (New York Red Bulls) – 15 gól
8.
 Martins (Seattle Sounders) – 14 gól
9. 
Adi (Portland Timbers) – 13 gól
10.
Altidore (Toronto FC)  12 gól
11. 
Bruin (Houston Dynamo), Dwyer (Sporting Kansas City) – 11 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:

MLS

Köszönjük a tabellát az eredmenyek.com oldalának!

Kép forrása: twitter.com/MLS

Nagy Dávid