Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ancelotti: “Senki nem keresett Liverpoolból!”

Felröppentek a pletykák, hogy nem Jürgen Klopp volt ez elsőszámú kiszemelt a Liverpool kispadjára, miután Brendan Rodgers munkáját megköszönték, de most az egyik érintett cáfolta a híreszteléseket. 

ancelotti

 

A hétvégén Jürgen Klopp a Tottenham elleni rangadóval mutatkozott be a Liverpool menedzsereként, de egyes olasz és angol lapértesülések szerint a német edző csak amolyan vészmegoldásként szolgált, ha nem sikerülne a vörösöknek megszerezniük az áhított szakembert. S mint ilyenkor általában, bedobtak egy nevet, most éppen Carlo Ancelottiét, aki a Real Madridtól való távozása után egyelőre csapat nélkül áll. Az olasz szakember, aki korábban már dolgozott a Chelsea-nél a Premier League-ben, most cáfolt minden Liverpoolhoz köthető információt.

“Ha egy csapatnál felszabadul a kispad, akkor mindig bedobják az éppen munkanélküli edzők neveit, most én is így jártam. De nem igazak a hírek, nem álltam kapcsolatban a liverpooli vezetőkkel, senki nem keresett a lehetőség miatt. Ahogy az sem igaz, hogy azért nincs csapatom, mert Antonio Conte helyére pályázom, az olasz válogatott élén. Remélem, miután lejár Antonio megbízatása a 2016-os Eb után, én már egy klubcsapatot fogok irányítani. Jelenleg nem vonz a nemzeti csapatok adta kihívás, én most még egy klubcsapatra vágyom, ahol napi szinten tudok dolgozni. Motivál, hogy minden nap munkába kelljen mennem, és ezt csak a kluboknál kapom ezt meg, a válogatott más helyzet. Hiányozna a napi feladatom, így inkább várok, míg új lehetőség adódik előttem.” 

Hogy jó döntés volt-e Kloppot kinevezni a Liverpool élére, azt majd az idő eldönti, de Carlo Ancelotti helyében nem aggódnánk, egy ilyen kaliberű szakemberre hamarosan úgyis szükség lesz valahol…

Kép forrása: fourthofficial.com

Demmel László