Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Hősies hazai pontmentés, és kiütéses Getafe siker

Kiütéses győzelmet szerzett a Getafe az újonc Las Palmas ellen, a Depor két gólos hátrányból jött vissza a Spanyol Bajnokság vasárnap esti mérkőzésein.

01

SPANYOLORSZÁG
PRIMERA DIVISION
8. FORDULÓ
Getafe – Las Palmas 4-0 (2-0)

G: Rodriguez 3′, Sarabia 11′, Scepovic 86′, 93′
Kiállítás: Culio 80′
Getafe: Guaita – Suarez, Vergini, Alexis, Lago – Rodriguez J., Lacen – Leon (Gomez 70′), Sarabia (Buendia (85′), Rodriguez V. – Vazquez (Scepovic 78′)
Las Palmas: Varas – Simon, Bigas, Aythami, Garrido – Culio, Wakaso (Willian Jose 46′) – Nauzet (Valeron 68′), Mesa, Viera – Araujo (El Zhar 61′)

Megyeri Balázs csapata a Getafe hazai pályán fogadta a Las Palmast, a magyar hálóőr ezúttal is a kispadról nézhette végig társai magabiztos győzelmét. A madridiak már a találkozó 3. percében mattolták a Las Palmas védelmét Rodriguez révén, ezzel is megadva a mérkőzéshez a hazai drukkerek alaphangulatát. (1-0) Nem is kellett sokat várni az újabb ünneplésre. A 11. percben megint a vendégek védelme ügyetlenkedte össze a Getafénak a második gólt, tökéletesen kivitelezett keresztlabda után Pablo Sarabia egy az egyben találta magát a kapussal szemben, ragyogó fejese a háló közepébe érkezett. (2-0) A játékrész további részére kevésbé veszélyes helyzetekkel próbálkoztak a vendég “szigetlakók”, ám próbálkozásaik nem jártak sikerrel.
A második játékrészben a hazaiak maradtak inkább támadásban, ekkor már a találkozó színvonala is vissza esett. A mérkőzés vége felé a vendégek részéről Culio kapott egyből pirosat, a nem focipályára illő csúnya belépője után. Az összecsapás utolsó perceiben a mérkőzés 78. percében csereként beálló szerb csatár a nyáron a Celticből kölcsönbe érkező Stefan Scepovic lőtt még két gólt, ezzel kialakítva a teljesen megérdemelt 4-0-ás hazai sikert.

Deportivo La Coruna – Athletic Bilbao 2-2 (0-1)
G: Perez 80′, Arribas 89′ ill. Williams 30′, Aduriz 63′
Deportivo: Lux – Juanfran, Arribas, Sidnei, Navarro – Cani (Riera 61′), Dominguez (Borges 56′), Mosquera Parada, Fajr – Alberto (Cartabia 71′), Perez Martinez
Bilbao: Iraizoz – de Marcos, Etxeita, Laporte, Belanziaga – San Jose, Benat – Williams (Sabin 76′), Garcia (Eraso 83′), Susaeta (Lekue Martinez 80′) – Aduriz

02

A vasárnap késő esti mérkőzésen egy nagyon jó formában lévő Depor fogadta, a szezont pocsékul kezdő, de egyre jobb formába lendülő Bilbaot, és ahogy azt a forduló beharangozójában írtuk, hogy az ilyen találkozók szoktak ikszel végződni, ez be is bizonyosodott. A mérkőzést a vendég baszkok kezdték agilisabban, és a 30. percre góllá is ért a mezőnyfölényük Williams jóvoltából. (0-1) A bekapott gól után pár perces rövid zárlatot követően, magasabb fokozatba kapcsoltak a hazaiak, melyet a második játékrészben növeltek, ennek ellenére hideg zuhanyként érhette őket Aduriz gólja. A múlt héten 2017-ig szerződést hosszabbító baszk támadó, kontra végén szerzett gólja után növelte csapata előnyét. (0-2) A második vendég gól után hihette mindenki, hogy ezzel el is dőlt a találkozó, és a bilbaoiak három ponttal távoznak a Riazorból, azonban nem így történt. Előbb a 80. percben Lucas Perez akrobatikus mozdulata után, vágott hatalmas gólt a Bilbao kapujába, (1-2) majd a 89. percben Arribas fejesen révén alakult ki az igazságos 2-2-es végeredmény. A Depor továbbra is az Europa Liga indulást érő hatodik pozícióban van, a Bilbao viszont a tabella hátsó részében helyezkedik még el.

Képek: mundodeportivo.com, bola02.com

Becz Tamás