Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: Jegyárak, várakozások

További részletek derültek ki a pótselejtezővel kapcsolatban, így a jegyértékesítési információk, valamint a norvégok várakozása is napvilágot látott.

FBL-WC2014-HUN-NOR-FRIENDLY

Jegyinfók

„A mérkőzés belépőit a meccsjegy.mlsz.hu internetes oldalon, illetve személyesen a Ticket Express két budapesti irodájában (Bálna, Syma Csarnok), a TEX hálózatában, országszerte több mint 300 partnerirodában (kereső: http://www.eventim.hu/hu/outletek/), valamint a forgalmazásba bekapcsolódó NB I-es klubok jegypénztáraiban lehet megvásárolni.

A Magyar Labdarúgó-szövetség a pótselejtezőre is a korábban megszokott, a selejtezők során érvényes árakon kínálja a jegyeket, vagyis elhelyezkedéstől függően 3500, 4500, 8000 és 11 000 forintért lehet belépőket vásárolni a találkozóra.

Az MLSZ külön kiemeli, hogy 3000 jegyet fenntart azoknak, akik hétfőtől a jegypénztáraknál, akár kártya nélkül kívánnak belépőhöz jutni.

A JEGYÉRTÉKESÍTÉSBE BEKAPCSOLÓDÓ KLUBPÉNZTÁRAK
Szombathely, Kossuth Lajos utca 20. (Haladás-ajándékbolt)
Jegyértékesítés: H–P 09.00–17.00, Szo: 09.00–12.00

Budapest, Üllői út 129.
Nyitva tartás: K–P 10.00–18.00, Szo 9.00–13.00

Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky u. 2-4. (ajándékbolt, második emelet)
Nyitva tartás: H–P 12.00–18.00, Szo: 10.00–16.00 (ajándékbolt)

Békéscsaba, Kórház u. 6. (ügyfélszolgálati Iroda)
Nyitva tartás: H–P 08.00–16.00

Zalaegerszeg, Október 6. tér 16. (iroda)
Nyitva tartás: H–P 09.00–16.00”

Ehhez azonban hozzá kell tenni, hogy az UEFA még nem döntött, így hiába kezdte el az MLSZ árulni a jegyeket, ha elmarasztaló ítélet születik másodfokon a Románia elleni selejtezőn történt incidenssel kapcsolatosan.

Kiegyenlített meccset vár a norvégok kapitánya

hogmo629

Reményt keltő a sorsolás, ezt emelte ki több norvég is, ám Per-Mathias Högmo óvatosságra int. „Izgatottan vártuk a sorsolást – fogalmazott a sajtót mossi otthonában fogadó Högmo. – A magyar nagyon tapasztalt válogatott, az átlagéletkor majdnem harminc év volt az utolsó meccsükön. Bármelyik csapatot kaptuk volna, ugyanazt mondanám, hogy van esélyünk a kijutásra. Alaposan feltérképezzük majd az ellenfelet. Nem felejthetjük el, hogy majdnem legjobb harmadikként biztosította a helyét a kontinenstornán.” A kapitány szerint előny, hogy odahaza kezdik a párharcot, és fontosnak tartja, hogy ne kapjanak gólt. Högmo természetesen elhárította az álomellenfél képét: „Mindez attól függ, hogy a norvég vagy a külföldi médiában olvasunk a sorsolásról. Nüanszok fognak dönteni. A tény az, hogy Magyarország előttünk áll a FIFA és az UEFA rangsorában, de minden vágyunk, hogy ott legyünk az Eb-n. Két szoros és kiélezett mérkőzésre számítok.”

A sajtó viszont eléggé eksztázisba került a sorsolás után. Kiemelik a 2006. szeptemberi összecsapást, amelyet 4-1-re nyert meg Újpesten a norvég alakulat. „Király Gábor áll a kapuban, és meghúzza egy kicsit szürke mackónadrágját. Meglátja Ole Gunnar Solskjaert, aki rohan a kapu felé. Solskjaer ballal kapura lő, jön a labda. A kapusnak csak meg kell fognia, éppen úgy, mint száz alkalommal korábban. Ehelyett a labda lecsúszik a kesztyűjéről – és a kapuban köt ki. A megaláztatás teljes, Király nem tud mást tenni, mint hogy megnyalja a száját, és kiveszi a labdát a kapuból.” – idézte fel a skandinávok szemszögéből nagyon boldog estét az aftenposten.no. „Ez jó sorsolás, de a nemzetközi porondon most már minden meccs nagyon szoros. Ez is egy kemény csata lesz számunkra.” – Vegard Forren véleménye a párosításról. „A legfontosabb, hogy Ukrajnát elkerültük. Magyarország kedvező opció számunkra.” – fogalmazott Tom Högli, a Köbenhavn védője. „Én Magyarországot kívántam, ez remek párosítás.” – summázta Pal André Helland, a Rosenborg játékosa.

korcsmár

A magyar válogatott ellenfelét jól ismeri Korcsmár Zsolt, aki megfordult Norvégiában, így van rálátása a skandinávok futballjára. „Rendkívül masszív együttes a norvég, kiválóan védekezik, nehéz lesz rést találni a védelmén, főleg középen. Igaz, nincsenek nagy sztárjai, de csupa jó játékos alkotja a keretet, csapatmunkával minden hiányosságot kompenzálnak. Főleg a védelem teljesít kimagaslóan, amit tökéletesen bizonyít, hogy a norvégok utóbbi hat mérkőzésükön csupán egy alkalommal kaptak gólt – Olaszországban – fogalmazott a védő. – Jobb a visszavágót játszani hazai pályán, mint az elsőt találkozót. Jó eredményt kell elérni idegenben, és akkor meglesz a lehetőségünk, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra. Meg kell ragadni az alkalmat, mert a norvégok ellen jó esélyünk van, hogy megváltsuk a jegyünket Franciaországba. Kiélezett csata lesz, az biztos, mert minimális a különbség a két válogatott között. A görögök elleni mérkőzést leszámítva az egész selejtezősorozatban stabilan védekezett a csapat Dárdai Pál és Bernd Storck irányítása alatt is, s tekintve, hogy a norvégoknak szintén ez a legfőbb erényük, nem hiszem, hogy sok gól születne. Elképzelhető, hogy egyetlen gól dönt a továbbjutásról. Nem mintha ez baj lenne, csak mi szerezzük!”

Az is biztossá vált, hogy aki nem tud a helyszínen szurkolni, az  televízió előtt is követheti az eseményeket, ugyanis az M4 Sport közvetíti a két összecsapást.

Norvégia – Magyarország
2015. november 12., 20.45, tv.: M4

Magyarország – Norvégia
2015. november 15., 20.45, tv.: M4

Gavalovits Sándor