Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea nem bírt a WBA-val a Stamford Bridgen

A londoni kékek nem tudtak nyerni hazai pályán a West Brom ellen, annak ellenére, hogy kétszer is előnyben kerültek. A kiesőjelölt Sunderland gól hátrányból, ám emberelőnyben győzni tudott a Swansea otthonában.

willian

Chelsea – WBA 2-2 (1-1)
Helyszín: Stamford Bridge
Vezette: Anthony Taylor
Gólszerzők: Azpilicueta (20.), McAuley o.g. (73.) ill. Gardner (33.), McClean (86.)
Sárga lapok: Costa (49.), Courtois (70.), Azpilicueta (85.) ill. Yacob (25.), Myhill (68.), McClean (70.)

Chelsea: Courtois – Azpilicueta, Terry, Zouma, Ivanovic – Mikel, Fabregas (Matic 78.) – Pedro(Kennedy 46.), Oscar, Willian – Costa Vezetőedző: Guus Hiddink

WBA: Myhill – Dawson, McAuley, Olsson, Evans – Yacob (Berahino 60.)- Brunt, Fletcher, Morrison (Gardner 7.), McClean – Rondon (Sessegnon 67.) Vezetőedző: Tony Pulis

Jó ütemben indul a mérkőzés mindkét csapat számára, azonban az első komolyabb lehetőség a hazaiak előtt adódott, ekkor a Chelsea legjobbja Willian jelentkezett egy veszélyes lövéssel ami éppen csak, hogy elkerülte a bal alsót. Azután a 20. percben már nem mentette meg semmi a góltól a WBA-t. Meglepetésre nem a támadószekció összjátéka hozta meg a vezetést a hazaiaknak, hanem a védelmi egység. Ivanovic jobboldali beadására ugyanis Azpilicueta érkezett a bal oldalon és csak az üres kapuba kellett passzolnia, amit meg is oldott, ezzel pedig vezetést szerzett csapatának. A folytatásban éledezett a Tony Pulis csapata, aminek meg is lett az eredménye. Pedro labdavesztése után Craig Gardner jó húsz méterről küldött egy bombát Courtois kapusnak, aki nem tudott ellene mit tenni, ezzel már 1-1 állt az eredményjelzőn. Az első játékrészben ez már nem is változott, így ezzel a döntetlennel vonulhattak a felek a szünetre. A második félidő csendesebben indult, ám a gól itt sem maradt el. A 73. percben Willian beadására érkezett Kennedy és McClean egyszerre és mint később kiderült a vendégek játékosára pattant be a labda Myhill kapujába, így ezzel az öngóllal újra a Chelseanél volt az előny. A mérkőzés végéhez közeledve a hazaiak már örültek volna ennek az egy gólos győzelemnek, ennek  megfelelően – ahogy a Chelseanél elhíresült mondáshoz hűek legyenek – “beparkolták a buszt”. Ám a 86. percben ez sem mentette meg őket attól, hogy a vendégek kiegyenlítsenek, a 20 perce még öngólt vétő James McClean most már hősként ünnepelték, ugyanis az ő lapos lökete jelentette a pontot érő találatot a Stamford Bridgen. A vége 2-2, amivel valljuk be őszintén egyik csapat sem lehetett maradéktalanul elégedett, mivel mindketten a mezőny második felében tanyáznak továbbra is.

 defoe

Swansea – Sunderland 2-4 (2-1)
Helyszín: Liberty Stadium
Vezette: G. Scott
Gólszerzők: Sigurdsson (21.), Ayew (40.) ill. Defoe (3., 61., 85.), van Aanholt (49.)
Sárga lapok: – ill. Mannone (67.), van aAnholt (79.)
Kiállítva: Naughton (37.)

Igazi kiesőjelöltek csatáját hozta ez a találkozó a Libertyben, ahol nem is fukarkodtak a felek, hanem egymásnak estek, így már a 3. percben gólt láthatott a mérkőzésre kilátogató közönség. Ám azt lehet feltételezni, hogy ennek kevésbé örültek, ugyanis a vendégektől Defoe volt az eredményes. A csatár Borini kipattanóját vágta a hazai kapuba. A válasz aztán érkezett méghozzá Sigurdsson révén, a hazaiak kedvence a 21. percben büntetőből volt eredményes, melyet a Swansea Ayew meglehetősen kérdésen eséséért kapott. A folytatásban nagy bajba kerültek a “Hattyúk” , ekkor ugyanis Naughtont Scott játékvezető piros lappal egyből az öltözőbe küldte, tegyük hozzá az e színű lap jogossága itt is erősen megkérdőjelezhető, ez maximum egy sárgát ért volna. Maradhatunk annyiban, hogy ez nem a játékvezető napja volt. Ennek ellenére mégis a hazaiak vonulhattak előnnyel a szünetre, ugyanis Ayew parádés góljával -az emberhátrány ellenére – már a Swansenál volt az előny. A félidőben aztán Allerdyce mester nagyon helyrerakta az emberelőnyben játszó fiait, aminek  a 49. percben meg is lett az eredménye. Az egyenlítő gól van Aanholtnak volt köszönhető, óriási gólt ragasztott a hosszúba felsőbe a védő. Rá 12 percre pedig már a Sunderlandnél volt az előny, Defoe ismét jelentkezett. Leshatárról kilépve, egy az egyben nem hibázott Fabianskival szemben. A 85. percben pedig immáron megszerezte a korábbi angol válogatott csatár a 3. találatát is, van Aanholt beadását kaparta az üres kapuba, ezzel lezárva a 3 pont sorsát. A két csapat továbbra is a kiesőzónában, így nem számíthatnak könnyű és nyugodt szezonzárásra.