Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia Ligakupa: A Lyon és a Marseille is búcsúzott

Két sztárcsapat a Marseille és a Lyon is kiesett a Francia Ligakupa negyeddöntőjében, igaz utóbbi esetében ez borítékolható volt, hiszen a PSG otthonába látogattak. Szoros párharcokat láthattunk, volt ahol a hosszabbítás, valahol pedig csak a büntetőpárbaj fedte fel meg a továbbjutó kilétét.

12401799_10153845075014798_6043670926401544226_o

Paris Saint-Germain – Lyon 2-1 (1-1)
G: 
Rabiot (17.), Lucas Moura (73.) ill. Tolisso (42.)
Franciaország egyeduralkodója jelenleg a Paris Saint-Germain, mely nem talál legyőzőre és vetélytársra sem idén a bajnokságban. Hazai pályán a negyeddöntő toronymagas favoritjai voltak, s még azt is megtehették, hogy mind Ibrahimovic, Motta, Maxwell, Lucas Moura és Di Maria is a padon kezdett. A pályára fellépő tizenegy így is bombaerősnek tetszett, s bár szorosabb meccset hozott a párharc, mint arra előzetesen számítani lehetett, azt mondhatjuk, hogy kulcsembereket pihentetve, könnyedén lépett az elődöntőbe Blanc csapata.

Bordeaux – Lorient 2-0 (1-0)
G:
 Plasil (44.), Chaigneau (56.-öngól) ill. –
A négy negyeddöntő közül ez volt a legsimább. Lélektani szempontból roppant fontos pillanatban esett a hazaiak vezető találata, melyet egy peches öngól fejelt meg, így a francia élvonalban egyaránt közepesen teljesítő két csapat közül a Bordeaux kvalifikálta magát az elődöntőbe.

Toulouse – Olympique Marseille 2-1 – hosszabbítás után
G:
 Ben Yedder (25.), Braithwaite (99.) ill. N’Koudou (27.)
Egyik csapatra sem mondható, hogy topformában lenne, a Toulouse a kiesés ellen harcol a francia élvonalban, míg a Marseille csupán az alsóházat vezeti. A két csapat összecsapása kiegyenlített küzdelmet hozott, megjegyzendő, hogy a hazaiak elképesztő pontossággal tüzeltek nyolcból hét lövésük talált kaput, ám Pele ott volt a gólvonalon és tette a dolgát két eset kivételével. Az első játékrész közepén egy gyors gólváltást láthattunk, majd pedig hosszabbításba torkollott a párharc, melyet Braithwaite döntött el a századik percre kanyarodva. Meglepetésre így búcsúzott Míchel csapata.

Guingamp – Lille 0-0 – büntetőkkel 2-4
Nem hazudtolta meg magát a Lille, mely a francia élvonal döntetlenkirálya 20 mérkőzésen elért 10 pontosztozkodásával. A kiesőzónában tanyázó Guingamp ellen sem volt másként, a felek nem tudták a hálóba gyötörni a labdát, így büntetőpárbajra került sor, melyet a vendégek abszolváltak sikerrel.

Az elődöntőben:
PSG – Toulouse
Lille – Bordeaux

Őszi Ádám