Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gosztonyi Aláírt Lengyelországba! – hivatalos

Újabb labdarúgóval bővült a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságben (Ekstraklasa) szereplő magyar légiósok száma. Jelen állás szerint Gosztonyi András a hatodik légiós, új klubja a Śląsk Wrocław csütörtökön délelőtt hivatalosan is bejelentette a transzfert.

12540089_10207500276637632_385201706_n

A 25 esztendős szélső immáron nem a Szombathelyi Haladás labdarúgója. A lengyel élvonalban szereplő Śląsk Wrocław ugyanis hivatalosan is bejelentette, hogy két éves szerződést kötöttek Gosztonyi Andrással. A felek egyelőre átigazolási összeget, s további részleteket nem közöltek.

Ami a Śląsk Wrocław idei szereplését illeti, a csapat nem áll jól, 21 mérkőzésen 5 győzelem, 6 döntetlen és 9 vereség a mérleg. A megszerzett 22 pont pedig hátulról a dobogó harmadik fokára elegendő.

“Támadó középpályás vagyok, a legjobban a csatárok mögött érzem magam. Sokat játszottam a bal oldalon is, azzal a pozícióval sincs problémám. Wroclaw szép város, nagyon tetszik. Átestem az orvosi vizsgálaton és elismerem, egy kicsit fáradt vagyok, de minden rendben van. Tudom, hogy gyönyörű stadionban játszom majd fanatikus szurkolók előtt. Sok izgalom vár rám, örömmel nézek elé!” – olvashatóak Gosztonyi első gondolatai a slaskwroclaw.pl oldalán

Ezzel hat fősre duzzadt a lengyelországi magyar légiósok száma. Nemrégiben Gyurcsó Ádám a Videoton labdarúgója szerződött a Pogon Szczecin labdarúgócsapatához, illetve Holman Dávid hazatért a Ferencvároshoz. Könnyen elképzelhető azonban, hogy ez a légiós szám még változni fog az elkövetkezendő hetekben, ugyanis amennyiben a Werder Bremen nem tart igényt Kleinheisler László szolgálataira, abban az esetben a Legia Warszawa lehet a befutó. Emellett a levegőben lóg Nemanja Nikolics sorsa, illetve sajtóhírként az is felmerült, hogy a Cracovia szeretné megszerezni a Sporting Kansas City magyar csatárát Németh Krisztiánt.

Íme a lengyelországi magyar légió:
Guzmics Richárd – Wisla Krakow
Nemanja Nikolics – Legia Warszawa
Lovrencsics Gergő – Lech Poznan
Kádár Tamás – Lech Poznan
Gyurcsó Ádám – Pogon Szczecin
Gosztonyi András – Slask Wroclaw

Őszi Ádám