Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol Kupa: Kettős győzelemmel ment tovább a Barca

Idegenben is nyert a Barca, így kettős győzelemmel jutott a nyolc közé, miután a hazai 4-1-es győzelmet követően idegenben is nyerni tudott 2-0-ra.

02

RCD Espanyol – FC Barcelona 0-2 (0-1)
Barcelona, Power8 Stadium, Vezette: David Fernández Borbalán
Gólszerző:ill. El Haddadi (32., 88.)
Sárga lap: Burgui (32.), Gonzalez (39.), Caicedo (42.), Sevilla (62.) ill. Vidal (72.), Rakitic (81.), Correia (84.)

RCD Espanyol: Bardi – Correa, Gonzalez, Ciani, Duarte – Sevilla (Sylla 68.), Abraham (Moreno 79.), Joan Jordan, Asensio – Burgui (Montanes 55.), Caicedo, Vezetőedző: Constantin Gâlcă

FC Barcelona: ter Stegen – Alves, Mascherano, Vermaelen (Bartra 58.), Mathieu – Rakitic, Roberto (Correia 58.), Turan – Vidal, Messi, El Haddadi, Vezetőedző: Luis Enrique

Tartalékosabb kerettel állt ki a Barcelona az Espanyol elleni visszavágóra, ami nem is csoda, hiszen a továbbjutás már az első találkozón eldőlt, ezek után Luis Enrique inkább a “perem” embereinek szavazott bizalmat, már csak azért is, hogy legjobbjai elkerüljék a múlt heti vérfürdőt, és e miatt kénytelenek legyenek egy esetleges hosszabb kihagyást elszenvedni. Luis Suárez amúgy is két meccses eltiltást kapott az első mérkőzés után, míg Neymart akárcsak Gerard Piquét, Sergio Busquetset és Andrés Iniestát is csak a kispadon pihentette végig Luis Enrique. A nagy hármasból így csak az immár ötszörös aranylabdás Lionel Messi volt a csatársorban, ennek ellenére a főszereplő nem is ő volt, hanem a cserecsatár Munir El Haddadi aki két újabb góllal keserítette  a városi rivális életét. A 20 éves támadó előbb a 32. percben talált be, Messi passza után, majd a 88-ban egy sakk-mattra kijátszott akció után talált be közelről. A Barcelona ezúttal nem rendezett gálát, és a hazai csapat sem tudott nagyobb ellenállást tanúsítani. Az Espanyolnak csupán a második játékrész elején akadt néhány helyzete. Ezzel az újabb sikerrel kettős győzelemmel ment tovább a Katalán sztár csapat.

Továbbjutott a Barcelona kettős győzelemmel 6-1-es összesítéssel.

03

Las Palmas – Eibar 3-2 (1-0)
Las Palmas, Gran Canaria Stadion, Vezette: Pedro Pérez Montero
Gólszerzők: Junca 43, – öngól), Momo (59.), Garcia (83.) ill. Ekiza (52.), Enrich (53.)
Sárga lap: Wakaso (37.), Simon (50.) ill. Israfilov (36.), Ekiza (42.)

Az idegenbeli 3-2-es siker után hazai pályán ugyanilyen arányban diadalmaskodott a Las Palmas, Bár a második játékrész elejére az Eibar igen csak megnehezítette a kanári-szigeteki csapat helyzetét. A 43. percben egy igen csak különös góllal szereztek vezetést a hazaiak. Előbb a vendégek hálóőre Xabi Irureta a partvonalig szaladt tisztázni, majd a bedobott labdára nem ért vissza, a menteni igyekvő Junca, meg a fejelni készülő Willian José elől a saját kapujába ügyetlenkedte a játékszert. Az 52. percben Borja Ekiza tudott egy szabadrúgás után fejjel egyenlíteni, egy perccel később Sergio Enrich már a vezetést is megszerezte a vendégeknek. Ekkor már csak idegenben lőtt góljainak köszönhetően állt továbbjutásra a Las Palmas. Hat perccel később azonban egalizáltak a hazaiak Momo révén, majd a 83. percben David Garcia a győztes gólt is megszerezte a Las Palmasnak, akik így kettős győzelemmel, két 3-2-es eredménnyel jutottak anyolc közé.

Továbbjutott a Las Palmas kettős győzelemmel, 6-4-es összesítéssel.

A kedden továbbjutott Sevilla és a másodosztályú Mirandés mellé csatlakozott szerdán a Celta Vigo, az Athletic Bilbao is, és a Barcelona, illetve a Las Palmas. A Király-Kupa nyolcas mezőnye csütörtökön fog kialakulni a Granada-Valencia (4-0) és az Atlético Madrid-Rayo Vallecano (1-1) mérkőzések után.

Fotó: laliga.es

Becz Tamás