Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“A Realnál már tudták, hogy ez lesz”

Senki sem tudja, hogy mire számíthatunk a következő napokban/hetekben, de bármit tesz is a Real Madrid, évekre eldől majd a sorsuk.

Kép: provenquality.com

Kép: provenquality.com

A Sky Sports hasábjain régóta blogoló Guillem Balague ezúttal a legfontosabb témában merült el. Az Atletico Madrid és a Real Madrid két átigazolási szezonból kimarad, így felmerül a kérdés: mi lesz ezután? Erre próbál meg választ adni a szakértő.

Meglepetés, hogy ez így történt?

Egyáltalán nem. A Real és az Atleti is számított erre a büntetésre és a maguk módján próbáltak is készülni rá. A Matracosok nagyon bevásároltak a nyáron és hosszú távú szerződéseket kötöttek – épp most hosszabbítják meg Griezmann kontraktusát is, amibe bele tartozik a vételár felemelése 100 millió euróra.

A Real megszerzett már több fiatal játékost is – ilyen Mink Peeters az Ajaxból, Martin Ödegaard és Marco Asensio is, aki a Mallorcából érkezett a nyáron. A feltörekvő fiatalok közül sokan kölcsönben szerepelnek most, hogy fejlődjenek és játékban legyenek, de közülük többen hasznára lehetnek majd a felnőtt együttesnek is egy idő után. Asensio például az Espanyolban bizonyít, Vallejo a Zaragozában szerepel, Diego Llorente a Rayóban focizik, meg ott van Lucas Silva is, aki a Marseille-ben kap most lehetőséget.

Jöhet a januári nagy bevásárlás?

Van nagyjából 20 napjuk arra, hogy vásároljanak, már ha úgy érzik, nem bírnák ki az eltiltás végéig. Valószínűleg most januárban nem sikerül komolyabb embereket szerződtetni, nem valószínű egy átigazolási bomba.

Próbálkozhatnak majd olyasmivel a bíróságon, hogy kicsit tolják el az eltiltást és a nyáron még vásárolhassanak, de nem valószínű, hogy kapnának ilyen lehetőséget. Egy ideje már mondogatták a sajtóban, hogy az eltiltásról szóló pletykák hamisak, de már látjuk, hogy nem azok.

A jövőre vonatkozó átigazolási tervek?

A Real részéről egyértelmű, hogy szerették volna frissíteni a névsort elöl. El kellett volna fogadniuk egy nagyobb összeget, amit Cristiano Ronaldóért és Benzemáért kaphattak volna.

Ezzel az eltiltással ugyanúgy tudnak venni játékosokat, mint korábban, csak nem játszathatják őket 2017 nyaráig. Ebből kifolyólag nem valószínű, hogy eladnák a nagy sztárokat, hiszen nem tudnának hozni a helyükre senkit. Nem kell nagy forgalomra számítani – hacsak nem sikerül elnapolni a büntetést.

Mind a két oldalon opció, hogy a B-csapatból hívjanak fel játékost, de jelenleg egyik oldalon sincsenek olyan nevek, akik most készen állnának az első csapatra. A Realban valamivel jobb a kínálat ilyen szempontból.

Ez hatással lehet Simeone jövőjére?

Az edzőket nézve nem lesz maradandó hatása. Simeonénak esze ágában sincs elhagyni a klubot, az Atletico pedig hamarosan új stadiont kap. A 2017-es átadásig semmiképpen sem fog elmenni onnan.

Baranyai Balázs