Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Celta Vigo: Célkeresztben Alexis Sanchez válogatott csapattársa

Remekül kezdte a szezont a Celta Vigo csapata, s még most is mondhatjuk, hogy ők a szezon meglepetéscsapata, ám a hullámvölgy őket sem kerülte el, ahogyan a kérők is ott ólálkodnak a legjobb játékosok körül.

celta

Noha a felek még nem jelentették be hivatalosan a transfert, a footballdatabase.eu oldalán már téli érkezőként jelenítik meg Marcelo Díazt a chilei válogatott 42-szeres irányítóját, miközben a transfermarkt.de is 84 százalékot ad a klubváltásra. A fent említett oldalról annyit, hogy átigazolási listájukat folyamatosan frissítik, s jó pár átigazolást előre bejelentenek, s ezeknek többsége létre is jön 24 órán belül. Így elég megbízhatóan lehet kezelni a híreiket.

A 29 esztendős irányító 2012-ben érkezett Európába, a Basel szerezte meg 3,4 millió euróért az Universidad de Chile soraiból. Tavaly a téli átigazolási időszakban a Hamburg elcsábította, ám a Bundesliga kaland nem az amerikai álmot jelentette. Epizódszerep jutott neki, stabil kezdőpozíciót nem sikerült kiharcolnia. Ráadásul a holtszezon előtt nemsokkal megsérült, így partvonalon kívülre esett. Kvalitásaival azonban mindenki tisztában van, s több csapat is szívesen látná soraiban, ám a Celta Vigo lehet a befutó. Emellett a brazil Flamengo és a korábbi sikerei helyszínén Chilében.

Egy biztos, a Celta számára nagyon nehéz lesz megtartani két játékost, Nolito és Aspas kegyeiért sorban állnak a klubok. Előbbi az FC Barcelona célkeresztjében van.

Őszi Ádám