Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLS-be köthet ki a Manchester City korábbi védője!

Angol lapértesülés szerint az MLS-be köthet ki a Manchester City korábbi védője. A kiszemelt játékos nagy Premier League rutinnal rendelkezik, így hasznára válhat a megkaparintani kívánó csapat számára. Ez a labdarúgó pedig nem más, mint Joleon Lescott. 

Joleon-Lescott-of-Aston-Villa

A Sky Sports információja szerint a Los Angeles Galaxy szeretné leigazolni a Manchester City korábbi, az Aston Villa jelenlegi védőjét, nevezetesen Joleon Lescottot. Az értesülés a továbbiakban azt is megemlíti, hogy a híres amerikai együttes három éves szerződést kínál az angol válogatott labdarúgónak. 

Joleon Lescott a Wolverhampton Wanderers utánpótlásában nevelkedett, majd ott is vált profi futballistává. Az angol védő mindössze 18 esztendős volt, mikor csatlakozhatott a felnőttek közé, de gyorsan alapemberré vált. A “farkasok” 2003-ban felkerültek a Premier Leaguebe, viszont Lescott egy súlyos sérülés miatt nem tudott pályára lépni, míg a Wolverhampton rögtön ki is esett a legfelsőbb osztályból. A következő két szezont még nevelő együttesében töltötte, ahol minden frontot egybe véve 235 mérkőzésen kapott lehetőséget. A 2006-os nyári átigazolási piac során az Everton csapott le rá. A liverpooli “kékeknél” három idényen keresztül szolgált. Joleon természetesen gyorsan újdonsült csapata egyik legjobbjává vált, melynél a különböző kupasorozatokban 143 alkalommal léphetett pályára. Ezt követően a feltörekvőben lévő Manchester Cityhez került, ahol kezdetben húzójátékosnak számított, de utolsó évében cserepadra szorult. Végül öt évet játszott a manchesteri klub színeiben. Sikerei helyszínén 160 összecsapáson kapott esélyt a bizonyításra. A tavalyi kiírást a West Bromwich Albionnál töltötte, majd 2015 nyarán magához csábította jelenlegi csapata, azaz az Aston Villa. A Premier Leagueben egyébként 289 mérkőzésen léphetett pályára.

Képforrása: www.birminghammail.co.uk

Németh Boldizsár