Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Újabb Fradi-siker, győzött az Újpest is

Egyre inkább belekezdenek az élvonalbeli csapatok. Szombaton több együttes is pályára lépett felkészülési meccsen.

ftc-zemplin

Egyre markánsabb része következik a hangolásnak az alig egy hónap múlva folytatód honi bajnokságra. Szombaton több klub is pályára lépett, a Debrecen kétszer is. Kezdjük a fővárosi összecsapásokkal. Délelőtt a Diósgyőr Budaörsre látogatott, és nyert. Hasonlóan a szerdai Lokomotiva Kosice ellen ezúttal is kétgólos különbséggel. A szombati összecsapáson Bacsa Patrik szerzett vezetést, majd Koman Vladimir növelte az előnyt, amire a hazaiaknak már nem volt válaszuk. Ezzel hibátlan a miskolci alakulat.

Budaörs – Diósgyőr 0-2 (0-2)
DVTK: Rados (Antal) – Okuka (Eperjesi), Lipták, Kovács G. (Kitl), Németh M. (Nemes) – Manjrekar, Egerszegi – Nikházi (Ternován), Bognár I. (Barczi), Koman (Takács T.) – Bacsa (Novothny)
g.: Bacsa (16.), Koman (44.)

loki

A Debrecen két találkozót is játszott a nap folyamán, és első összecsapásán döntetlenre végzet a román Gaz Metan ellen. A román csapat szerzett vezetést Stancu révén a találkozó elején, hogy aztán a második játékrész derekán egyenlítsen a Loki egy szögletet követően: a próbajátékon szereplő Mladenovic ívelt középre, Máté még kapufára fejelt, a kipattanót azonban ifjabb Szatmári Csaba a kapuba továbbította.

Debrecen – Gaz Metan (román) 1-1 (0-1)
DVSC: Verpecz (Deczki 70.) – Nagy Z., Szatmári, Máté P., Korhut – Bereczki, Ludánszki (Kinyik 65.), Mladenovics, Ferenczi – Sándor T., Sidibe
g.: Szatmári (68.) ill.: Stancu (8.)

Második találkozójukon viszont már a Debrecen nyert. Előbb Szakály Péter lőtt a vendégek kapujába, akik nem sokkal később tizenegyesből egyenlíthettek volna, ámde kimaradt a büntető, ellenben a szünet után gyors góllal egalizáltak a medgyesiek, mígnem Bódi és Kulcsár révén két góllal elhúztak, s Balas révén csak a szépítésre futotta a Gaz Metantól.

DVSC – Gaz Metan Medias 3-2 (1-0)
DVSC: Radosevic – Lázár, Brkovics, Mészáros N. (Kinyik 73.), Barna – Bódi, Jovanovic, Szakály P., Horváth Zs. – Kulcsár T., Coulibaly
g.: Szakály P., Bódi, Kulcsár ill.: Buziuc, Balas

ufc

Dunakeszin próbajátékossal a soraiban lépett pályára Nebojsa Vignjevic Újpestje. A kezdőben kapott helyett Ronney, aki jobbhátvédként szerepelt, míg Diagne csak a lelátóról szemlélte az összecsapást, amelyet magabiztosan nyert a lila-fehér csapat a Monor ellen.

Újpest – Monor 5-1 (3-1)
Újpest: Balajcza Ronney, Kecskés, Litauszki, Mohl – Hazard, Bardhi, Szankovics, Balogh – Balázs, Perovics. Csereként játszott: Kovács (kapus), Nagy T., Windecker, Andrics, Kabát, Filkor, Gere, Pávkovics, Mihály, Bauer
g.: Perovic, Balogh B., Bardhi, Kabát, Gere

A vártnál nehezebben lendült játékba a Fradi a szlovák Zemplín Mihalovce ellen, de így is magabiztosan győzte le ellenfelét Thomas Doll, aki ezúttal jobbára a fiataloknak adott lehetőséget. Bár a legerősebb kezdővel indult neki a mérkőzésnek a német szakember, sokáig nem sikerült bevinni az első gólt, sőt az első nagyobb ziccerre is majd’ félórát kellett várni. Gera kétszer is tesztelhette a vendégek kapusát, de előbb lövését kikapta az alsó sarok elől, majd fejesét is védte. Ahogy haladt előre az idő, Dibusz Dénesnek is kellett dolgoznia, miként a másik oldalon Varga Roland és Ramírez is próbálkozhatott, sikertelenül. Fordulás után sorcserét hajtott végre Doll, és ennek eredményeképp Nagy Dominik kiugrásával megszerezte a vezetést a Fradi. Sőt, ha lód legyen kövér: bemutatkozott Gera Dávid is, aki mindössze tizenkilenc esztendős, és gólpasszal járult hozzá a győzelemhez: beadását Kárász Krisztián fejelt szépen a nagymihályiak kapujába. A hátralévő idő csendesen csordogált két hazai helyzettel, de sem Busai Attila, sem pedig Nyéki Márk nem tudott betalálni, így aztán maradt a kétgólos differencia.

Ferencváros –Zemplín Mihalovce 2-0 (0-0)
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Pintér Á., Leandro, Ramírez – Nagy Á., Gera Z. – Varga R., Hajnal, Lamah – Sesták. 2. félidő: Jova – Kárász, Pintér Á., Gyurácz, Silye – Csukics, Gera Dávid – Nagy D., Busai, Nyéki – Dragóner F.
Mihalovce: Kira – Simcák, Podhorin, Bednár, Garcia Bayón – Sedlák – Koscelník, Vernon De Marco, Tóth – Kunca, Hamulak. Csereként pályára lépett: Macej, Gallo, Caballero, Straka, Vajs, Gric, Mensah, Serecin, Bellás
g.: Nagy D. (54.), Kárász (66.)

629ignatidis

További eredmények:
PAFC – Siófok 2-0
g.: Zsótér, Péter B.

Vasas I. – Vasas II. 2-5
g.: Pavlov (2) ill.: Novák A. (2.), Ádám M., Ignatidis, Szivacski

Dabas – Békéscsaba 1-0
g.: Csák (82.)

Paks – Honvéd 1-3
g.: Hahn (89.) ill.: Kamber (16.), Vernes (48., 11-esből), Constantinescu (82.)

Ankaran Hrvatini (szlovén) – Haladás 0-2
g.: Popin (48., 60.)

Gavalovits Sándor