Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hátsó alakzatát erősítené meg a Barcelona!

Lapértesülések szerint hátsó alakzatát szeretné megerősíteni a jövőben a Barcelona. A katalán klub hosszú távra tervezne a kiszemelt labdarúgókkal, hiszen ifjú védőkről van szó. Az említett játékosok pedig John Stones, Adrian Marin és Aymeric Laporte. 

Spanyol értesülések szerint a Barcelona a hátsó alakzatát szeretné megerősíteni a jövőben. Az AS John Stonest (Everton) dobta be lehetséges opcióként, míg a Mundo Deportivo Adrian Marint (Villarreal) és Aymeric Laportét (Bilbao). Nos, nézzük mit is tudhatunk a három ifjú védőről. 

promo264420290

John Stones: Az ifjú angol a másodosztályú Bransleynál vált profi labdarúgóvá. Már 17 esztendősen csatlakozhatott a felnőttek közé. A 2011/2012-es kiírás során elvétve, majd a következő idény során egyre több lehetőséget kapott nevelő együttesétől. Tehetségére az Everton figyelt fel, mely 2013 nyarán szerződtette Stonest. A liverpooli “kékeknél” gyorsan alapemberré vált és rövid időn belül a Premier League egyik legjobb középhátvédjévé vált. Minden frontot egybe véve 76 mérkőzésen kapott lehetőséget jelenlegi állomáshelyén. Az angol válogatottban 2014-ben mutatkozhatott be, ahol eddig 7 összecsapáson léphetett pályára. 

947637_1

Adrian Marin: A Villarreal saját nevelésű futballistája az idei szezon folyamán robbant be, aki egyre több játéklehetősége kap edzőjétől. A 19 esztendős bal oldali védő a bajnokságban négy, a Spanyol Kupában három, míg az Európa Ligában egy alkalommal léphetett pályára.

1219945-25453289-1600-900

Aymeric Laporte: A 21 esztendős francia védő 2010-ben került a baszk együttes kötelékébe. A 2011/2012-es szezont az alacsonyabb osztályú Basconia együttesénél töltötte. A 2012/2013-as kiírás első felében a B csapatnál szerepelt, majd a tavaszi idénytől fogva a védelem oszlopos tagjának számít. Laportét több alkalommal is szóba hozták már a Barcelonával, viszont a transzfer mindig elmaradt. Az ifjú labdarúgó 132 tétmérkőzésen kapott lehetőséget a Bilbao színeiben.

Képforrásai: www.skysports.com (Stones), www.elperiodicomediterraneo.com (Adrian Marin), provenquality.com (Laporte)

Németh Boldizsár