Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester City otthon tartotta a 3 pontot, hosszú idő után nyert a Newcastle

A 16:00-ás meccsrengeteg közepette rendezték a Manchester City – Palace, a Newcastle United – West Ham és a Southampton – West Brom találkozókat. A manchesteriek mérkőzésén nem történt meglepetés, hiszen Pellegrini tanítványai otthon tartották a 3 pontot, míg a Newcastle és a Soton neki állhat feljebb lépegetni a tabellán.

12439080_10156497871400455_4930010059140800165_n

Manchester City – Crystal Palace 4-o (2-0)
Helyszín: Etihad Stadium
Gólszerzők: Delph(23.),Agüero(41.,68),Silva(84.) ill. – 
Sárga: – ill. Chamakh(71.),Cabaye(90+1.)
Kiállítás:

Manchester City: Hart-Zabaleta,Otamendi,Demichelis,Kolarov(Clichy 52.)-Delph,Fernando-De Bruyne,Silva,Iheanacho(Yaya 57.)-Agüero(Navas 85.). Vezetőedző: Manuel Pellegrini

Crystal Palace: Hennessey-Ward,Dann,Delaney,Souare-Ledley,Cabaye,McArthur(Mutch 80.)-Puncheon,Wickham(Chamakh 66.),Zaha(Lee 85.). Vezetőedző: Alan Pardew

Első félidő: Az első lehetőséget a 3. percben jegyezhettünk fel, melyet a Palace dolgozott ki. Cabaye szögletét követően Delaney fejelhetett kapura, de Hart résen volt és védeni tudott. Bő negyedórát kellett várni egy újabb veszélyes akcióra. David Silva a tizenhatosról bombázott kapura, de végül nem született belőle gól. Nem úgy, mint a 23. minutumban. Delph törte meg a gólcsendet, miután kísérlete a hálóban kötött ki. A találatot követően felpörögtek az események. A 25. percben Dann bólintott kapura, de a labda Hart kezei közé került. Nem sokkal később ismét Delph került helyzetbe, lövése ezúttal elsuhant a kapu bal oldala mellett. A 33. minutumban Cabaye próbálkozott, de bal alsóba tartó lövését szögletre tudta tolni a City portása. Mindhiába dolgoz ki helyzeteket Alan Pardew együttes a hazaiak újra betaláltak. Iheanacho passzát követően Agüero szerzett gólt.

Második félidő: A fordulást követően nem változott a helyzet. Mindhiába dolgozott ki két nagyobb helyzetet a Palace a gólokat ezúttal is a City szerezte. A 68. percbe De Bruyne passza után Agüero talált a kapuba. Az újabb gólig bő negyedórát kellett várni. Ezúttal az argentin volt az előkészítő szerepében, míg a találatot David Silva neve mellé jegyezhettük fel. Alan Pardew csapata több helyzetet is képes volt kidolgozni, viszont egyet sem tudott gólra váltani. A manchesteri alakult ellenben kihasználta nagyobb lehetőségeit és otthon tartotta a 3 pontot. 

Newcastle – West Ham 2-1 (2-0)
G.:  Perez(6.),Wijnaldum(16.) ill. Jelavic(49.)
A vezetést a Newcastle szerezte meg Ayoze Perez lövését követően. Nem sokkal később Wijnaldum révén tovább növekedett a szarkák előnye. A hazai együttes hosszú időn mehet megnyugtató előnnyel pihenőre. A szünet után kiegyenlítettebb lett a játék. A csereként beállt Jelavic révén gyorsan gólt szerzett Bilic legénysége. De ez ma nem volt elég a kiesés ellen menekülő csapat ellen.

Southampton – West Brom 3-0 (2-0)
G.:
Ward-Prowse(5.,34.,büntető),Tadic(72.) ill. –
A mérkőzés első kaput eltaláló lövéséből rögtön gól született. Ward-Prowse végezhetett el szabadrúgást, melyet értékesíteni tudott. A 34. percben Dawson szabálytalanságát követően büntetőt ítélt a játékvezető, melyet szintén az angol középpályás értékesített. A Watford elleni győzelem úgy festett az első félidő után, hogy újra visszatérhetnek a helyes útra a “szentek” , miután 2:0-ás előnnyel vonulhattak pihenőre. A szünet után nem változott a helyzet, hiszen továbbra is a Soton akarata érvénysült. Pulis cserékkel próbált frissíteni, de ez a húzása nem igazán vált be. A kegyelemdöfést a csereként beállt Tadic adta meg végül, aki a 72. percben talált be Myhill kapujába.

Képforrása: Manchester City facebook oldala

Németh Boldizsár