Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Hiddink irányítása alatt továbbra is veretlen a Chelsea – videóval

Még véget sem ért a hétközi forduló, máris itt folytatódik a Premier Leauge a 22.fordulóval. A szombati nap egyik legnagyobb slágere a Chelsea – Everton találkozó volt. Hétközben egyik csapat sem tudott győzni, de ezt leginkább a hazaiak bánhatták, ugyanis hazai pályán nem tudták legyőzni a West Bromwich csapatát. Az Everton a Manchester City otthonában játszott gólnélküli döntetlent, tehát ők lehetek az elégedettebbek. 

12509163_10154023523727259_8190002716471233581_n

Chelsea – Everton 3-3 (0-0)

Helyszín: Stamford Bridge (London), 41 633 néző Vezette: Mike Jones
Gólszerzők: Diego Costa (64.), Fabregas (66.), Terry (98.) ill. Terry (50. öngól), Mirallas (56.), Mori (90.)
Sárga lapok: Terry (98.) ill. Mori (92.)

Chelsea: Courtois – Azpilicueta, Terry, Zouma, Ivanovic – Mikel, Matic – Pedro(Kennedy 66.), Fabregas, Willian – Costa (Remy 80.) Vezetőedző: Guus Hiddink

Everton: HowardOviedo (Mori 71.), Stones, Jagielka, Baines – Barry, Besic – Lennon (Deulofeu 80.), Barkley (Pienaar 81.), Mirallas – Lukaku Vezetőedző: Roberto Martinez

A kezdőcsapatokban semmi meglepetés nem történt. A Chelsea továbbra is a mezőny második felében kullog, míg az Everton próbálna odaérni az EL helyekre, melyre még minden esélye megvan. Legutóbbi 5 meccsükből 3-mat Gus Hiddink együttese nyert, míg kettőt Martinezék. Azonban az nem az Everton mellett szól, hogy több mint 10 éve nem tudtak nyerni a Stamford Bridgen, ám ha valamikor akkor arra most van a legnagyobb esélyük. Az Everton legutóbbi 10 idegenbeli mérkőzésén 3 győzelem, 6 döntetlen és 1 vereség volt a mérlegük. A hazaiaknál mióta nem José Mourinho a vezetőedző 2 győzelem és 3 döntetlen a mérleg. A legutóbbi 20 mérkőzésen, amelyet a Stamford Bridgen rendeztek egyet sem veszített el a Chelsea. 11 gőzelem és 9 döntetlen a mérleg. A találkozó gyenge iramban kezdődött, látszott hogy egyik csapat sem szeretne veszíteni. Igazi taktiaki csata alakult ki a pályán, a középpályán nagy munka folyt. Az első komolyabb helyzet a 16.percben adódott Willian előtt, de középre tartó lövését Howard könnyedén hárította. A vendégek első komolyabb lehetősége a 19. percben adódott Oviedo lövése a jobb kapufa mellett elszállt. A félidő további része nem igazán hozott eseménydús játékot. A 40. percben aztán a vendégek előtt adódott a találkozó eddigi legnagyobb lehetősége, Kevin Mirallas  eresztett el egy hatalmas bombát közel 20 méterről, de válogatottbeli csapattársa nagy bravúrral hárítani tudott.

A második félidő remek iramban kezdődött meg, mintha kicserélték volna a csapatokat. Az 50. percben meg is lett az eredménye. Egy szerencsétlen mozdulatot követően, John Terry-ről pattant a játékszer a saját kapujába. A gól megfogta a hazaikat, aminek az 53. percben kis híján meglett a böjtje. Barkley a tizenhatos sarkáról lőtt kapura ami baloldali kapufán csattant. Óriási mázlija volt a hazaiaknak. Az 56. percben aztán már nem volt kegyelem, Baines beadását követően Mirallas eresztett meg egy bombát ami a kapu jobb oldalában kötött ki. Courtois tehetetlen volt ennél a helyzetnél is. A Chelsea teljesen átvette a játék irányítását, óriási rohamokat indítottak. A 60.percben Fabregas tört be a tizenhatoson belülre, de lövését Howard óriási bravúrral a lécre tolta a kipattanót pedig Willian tüzte kapura, de ismét bravúrral hárította az amerikai portás. A 64.percben Diego Costa egy hosszú inditást követően lefutja védőjét és a kifutó Howard mellett eltoltja a labdát és könnyedén helyezz az üres kapuba. Ezzel szépít a Chelsea. Óriás nyomást helyezett a vendégekre a Chelsea. A 66. percben már 2-2-es eredmény szerepelt az eredményjelzőn. Diego Costa passzolt Cesc Fabregashoz akinek a lövése az egyik védőn megpattant, és a kapuba vágódott. Howard tehetetlen volt. 76. percben egy kontra végén Mirallas egy az egyben vihette a labdát a hazaiak kapusára, de a belga sztárkapus óriási bravúrral hárított. 84. percben kis híján megfordítják a mérkőzést a hazaiak. Mikel óriási bombája alig kerülte el jobb felső sarkot. A 90. percben aztán jön a hidegzuhany a hazaiak számára. A csereként beállt Deuloferu beadását a szintén csereként beállt Mori váltotta gólra. Micsoda végjátékot láthatott a Stamford Bridge közönsége, a 98. percben jött aztán a csattanó Ivanovics csúsztatásába Oscar beleér amit eljut Terry-hez aki sarokkal a kapuba helyezze. Ezzel pedig kialakítva a 3-3-as végeredményt. Újabb őrült, gólgazdag drámai mérkőzést láthattunk.

Bournemouth – Norwich  3-0 (1-0)

Gólszerzők: Gosling (10.). Daniels (54. büntetőből), Afobe (75.)

Az alsóház rangadóján a Bournemouth hazai pályán fogadta a Norwich csapatát. Győzelem esetén a hazaiak, lépés előnybe kerülhettek a kiesés ellen folytatott harcban. A találkozó első gólja a 10.percben született Gosling fejesét követően. A találkozót végig a hazaiak irányitották, a 54. percben betaláltak büntetőből is Daniels révén. A végeredményt az új igazolás Afobe állította be. Ezzel a hazaiak feljöttek a 15. helyre 24 egységgel. Míg a Norwich a 16. helyet foglalja el 23 egységgel.

https://www.youtube.com/watch?v=Z7FWG54–zY

Ondik Gábor