Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Örök rangadóval jelentkezik a forduló – előzetes

Nincs megállás, a hétközi forduló után máris érkezik a hétvége és a 22. forduló a Premier Leagueben, ráadásul egy igazi örök rangadó vár ránk! A két csapat nevét tekintve a Liverpool – Manchester United emelkedik ki a kínálatból, ám ezen kívül lesznek még érdekes találkozók.

coutinho

Szombaton a már jól megszokott módon késő ebéd után nyit Európa egyik legerősebb bajnoksága.

A helyszín a White Hart Lane, ahol a szerdán betliző Tottenham együttese fogadja a kiesőjelölt Sunderland együttesét. Itt valamivel könnyebb találkozóra számíthatnak Pochettino fiai mint a Leicester ellen, ám tegyük hozzá, hogy nem szabad leírni a hét közepén nagy győzelmet arató “Fekete Macskákat”. Allerdyce együttese a Swansea otthonában meggyőző játékkal 4 gólt szerezve aratott győzelmet, míg ahogy a “Sarkanytúsok” ahogy fentebb említettük kikaptak a Leicestertől. Azonban a mérkőzés esélyese így is egyértelműen a Tottenham, akik, ha komolyan gondolják a BL spotot, akkor ezt és az ilyen meccseket kegyetlenül be kell húzniuk.

A négy órás folytatásban pályán a bajnoki címért továbbra is versenyben lévő Manchester City, akik hazai pályán az Etihadban a masszív, ám borzasztó formát mutató Crystal Palace fog vendégeskedni. Egyik csapat sem tudott győzni a hétvégén, így lesz min javítani a szombati napon. Legutóbb októberben találkozott a két csapat akkor a Ligakupában a City ugyan itt valósággal lebombázta a Palacet, a végeredmény 5-1 lett. Ha ez az eredmény nem is fog megismétlődni, ám nem kell hozzá túl nagy rizikó vállalás, hogy kijelentsük Manuel Pellegrini együttese a mérkőzés favoritja.

Ugyanebben az idősávban rendezik a nap rangadóját is, ahol a Stamford Bridgen a Chelsea fogadja az Everton. Csak úgy mint a fentebb említett két gárdára, úgy rájuk is igaz, hogy egyikőjük sem tudta a hétközi fordulóban behúzni a három pontot. A Chelsea kétszer is vezetett ugyan itt a WBA ellen, ám az előnyt egyszer sem tudta megtartani. A liverpooli kékek a Manchester Citynél vendégeskedtek és egy pontra jók is voltak, ami valljuk be nem egy rossz eredménye az Etihadban. A Chelsea továbbra is a mezőny második felében kullog, míg az Everton próbálna odaérni az EL helyre, melyre még minden esélye megvan. Legutóbbi 5 meccsükből 3-mat Gus Hiddink együttese nyert, míg kettőt Martinezék. Azonban az nem az Everton mellett szól, hogy több mint 10 éve nem tudtak nyerni a Stamford Bridgen, ám ha valamikor akkor arra most van a legnagyobb esélyük, a még mindig nem igazi Chelsea ellen.

A játéknapot a Leicester City zárja, akik a liga utolsó Aston Villahoz látogatnak. Claudio Ranieri együttese továbbra sem akar kipukkadni és csak gólkülönbsége miatt vannak a második helyen a lista vezető Arsenal mögött. A “Rókák” egy késő góllal tudtak nyerni szerdán a White Hart Lanen, így továbbra is élnek a még mindig csodával felérő bajnoki remények. A másik oldal épp az ellenkezőét járja be. Remi Garde együttese írd és mond a nyitóforduló óta most először tudott győzelmet aratni. Az “áldozat” a Crystal Palace volt, így valamivel jobb szájízzel mehetnek bele a következő fordulóba. Hazai pálya ide haza pálya oda az Aston Villa teljesen esélytelen a továbbra is robogó Leicester ellen.

Vasárnap érkezik a forduló és a bajnokság egyik legnagyobb rangadója, méghozzá Liverpool otthonából az Anfield Roadról, ahova a Manchester United látogat. Eltekintve a bajnoki helyezésektől ez a párharc mindig a rangadók csemegéje. Óriási múltra tekint vissza a párharc, olyannyira, hogy a két legtöbb bajnokságot nyerő csapat néz most farkasszemet. Mindkét együttes egy gól gazdaggal döntetlennel hangolt a mérkőzésre, a “Vörös Ördögök” a Newcastle otthonában, még a Liverpool az Anfield az Arsenal ellen végzett 3-3-ra.  Ez lesz a 194. örök rangadó, összesítésben a van Gaal együttese áll jobban akik már 78-szor diadalmaskodtak a “Vörösök” felett, még Kloppék “csak” 64-szer. A tavalyi szezonban itt rendezett találkozón Juan Mata csodagóljával 2-1-re nyert a United, de a legutóbbi találkozójukat szeptemberben is a “Ördögök” nyerték 3-1-re. Mi több a legutóbbi 5 meccsükből, csak egyen tudott győztesként lesétálni a gyepről a Liverpool. Ez azonban egy igazi 6 pontos találkozó lesz, ahol nagyon nehéz megjósolni a mérkőzés végkimenetelét.

A hét utolsó napján a rangadó után az éllovas is a pályán lesz, ugyanis az Arsenal a Stoke Cityhez a Britanniaba látogat. Wenger fiai az utolsó percekben engedték ki a kezükből a Liverpool elleni győzelmet, ezzel már “csak” gólkülönbséggel vezetik a bajnokságot, ám formájukra nem lehet panasz, a karácsonyi pofon óta egyszer sem találtak legyőzőre. Mark Hughes Stokeja is inkább a szezon kellemes meglepetéseihez tartozik a maga 7. helyezésével. Ráadásul úgy fest, hogy a Britanniába ismét nem győzni járni az ellenfelek. Kikapott itt a két manchesteri gárda, valamint a Cheslea is, így az “Ágyúsoknak” is bitang nehéz dolguk lesz. Legutóbb itt még 2010-ben tudtak nyerni Giroudék, ám az utolsó két meccsüket a Stoke ellen egyaránt megnyerték. Aaron Ramsey számára külön csata ide minden egyes visszatérés, ugyanis itt történt anno a horror sérülése, mely után már a karrierje végét vizionálták, ám azóta tudjuk milyen magasságokba emelkedett a walesi kapitány. Az esélyeket itt is nehéz lenne megjósolni, a fogadóirodáknál Wengerék a toronymagas esélyesek, ám közel sem ilyen egyértelmű.

A hétfői napon sem maradunk csúcsfoci nélkül, ugyanis a Swansea ekkor fogadja az újonc Watfordot. Mindenkét csapatnak javítania kellene a hétközi fiaskót. A hazai pálya ellenére azonban nem a “Hattyúk” az esélyesek.

A 22. forduló menetrendje:

2016.01.16. Szombat:

13:45 Tottenham – Sunderland (Digi Sport 1)
16:00 Bournemouth – Norwich
16:00 Chelsea – Everton (Digi Sport 1)
16:00 Manchester City – Crystal Palace
16:00 Newcastle – West Ham
16:00 Southampton – West Brom
18:30 Aston Villa – Leicester City (Digi Sport 1)

2016.01.17. Vasásrnap:

15:00 Liverpool – Manchester United (Digi Sport 1)
17:00 Stoke City – Arsenal (Digi Sport 1)

2016.01.18 Hétfő:

21:00 Swansea – Watford (Digi Sport 1)