Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Seria A: Gólzápor Torinoban, munkás Napoli győzelem!

A Seria A eheti fordulójának szombati játéknapján a Torino hazai pályán fogadta a Frosinone együttesét, míg a Napoli a Sassuolo ellen vívta meg korán sem könnyű harcát.

 napoli

Napoli – Sassuolo 3:1 (2:1)
Helyszín: Nápoly, Stadio San Paolo Játékvezető: Giacomelli
Gólszerzők: Callejon (19.), Higuain (42., 93.) ill Falcinelli (3.)
Sárga lap: Acerbi (88.)
Piros lap: –

Napoli: Reina – Ghulam, Chiriches, Albiol, Hysaj – Hamsik, Jorginho, Allan – Insigne, Higuain, Callejon

Sassuolo: Consigli – Vrsaljko, Ariaudo, Acerbi, Peluso – Missiroli, Magnaneli, Duncan – Politano, Falcinelli, Sansone

Hideg zuhanyként érhette a hazai szurkolókat az első pár perc. Ugyanis rögtön a mérkőzés legelején, Albiol szabálytalankodott a tizenhatosán belül, aminek a következtében a vendég csapat büntetőhöz jutott. Falcinelli ne is habozott, a kapu közepébe bombázta a bogyót. Vezetett a Sassuolo.  Ezt nem hagyta annyiban a Napoli és elkezdte rohamozni a vendégek kapuját. Jó formán a második támadásukból gólt is szereztek. Callejon fejeséből kiegyenlítettek a 19. percben.  Kicsit kiegyensúlyozottabb lett a mérkőzés a második találat után. Mind a hazaiak, mind a vendégek próbálkoztak az újabb találat megszerzésével, ami aztán a otthon játszó csapatnak sikerült. Ki más, mint Higuain talált be a 42. percben.  Izgalmas és mozgalmas első félidőt láthattunk.

A második játékrész nagyon küzdős, brusztolós egy félidő volt. Alapvetően kevés helyzettel szolgált a szurkolók számára, ami pedig helyzet volt, azt Higuain nevéhez lehetett főzni. A Sassuolo nem kímélte a Napoli játékosokat. Nem adták könnyen magukat, nem hogy a labdát. Főként a középpályán volt nagy a küzdelem. Rengeteg volt a test- test elleni harc és kevés volt a sikeres csel vagy szép összjáték. Sajnos így a lehetőségek száma elenyésző volt, talán még annál is kevesebb volt. Ám eljött az utolsó perc is a mérkőzésen, ahol Higuain kapta meg labdát a tizenhatoson belül és ha már ott volt, akkor be is rúgta azt a kapuba. Küzdős mérkőzésen, de nyert a Napoli és továbbra is az első helyen tanyázik a tabellán.

Torino – Frosinone 4:2 (3:1)
Gólszerzők: Immobile (9.), Belotti (37,41) Benassi (82.) ill Sammarco (33.), Avelar (74.)

A Torino csapata már az első játékrészben eldöntötte a mérkőzést. A gólözönt a nagy visszatérő, Ciro Immobile kezdte. Büntetőből talált be a kedvenc. Igaz, erre még válaszolni tudott a vendég csapat Sammarco révén, ám ami ezután következett, azt nem köszönték meg a Frosinone együttesénél. Belotti duplázni tudott négy percen belül. Annak ellenére, hogy egy Avelar öngólnak köszönhetően, még megpróbálkozott visszajönni a mérkőzésbe az újonc gárda nem sok esélye volt a pontszerzésre. Ráadásul Benassi a 82. percben megpecsételte a sorsukat egy újabb találattal. Gól gazdag, jó mérkőzés volt.

fotó: Napoli hivatalos Facebook oldala

Borbély Szabolcs