Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sima győzelmet aratott hazai környezetben a Spurs!

A Premier League 23. fordulójának nyitómérkőzésének ezúttal a White Hart Lane adott otthont. A BL álmokat szövögető Tottenham Hotspur a kiesés ellen menekülő Sunderlandot fogadta. A hazai együttesnek nem okozott gondot Sam Allardyce csapat, hiszen sima győzelmet arattak felettük. 

12509030_10153415236298505_8980203109002997077_n

Tottenham – Sunderland 4-1 (1-1)
Helyszín: White Hart Lane
Gólszerzők:
Eriksen(42.,68.),Dembele(60.),Kane(78.,büntető) ill. Van Aanholt(40.)
Sárga: – ill. Cattermole(46.),Johnson(55.)
Kiállítás:

Tottenham: Lloris-Trippier,Alderweireld,Vertonghen,Rose-Dier,Dembele(Carroll 80.)-Lamela,(Onomah 72.)Alli,Eriksen-Kane(Son 88.). Vezetőedző: Mauricio Pochettino

Sunderland: Pickford-Jones,O’Shea,Brown,van Aanholt-Johnson,Cattermole(Rodwell 54.),M’Vila-Graham(Kirchhoff 58.),Defoe,Lens(Watmore 75.). Vezetőedző: Sam Allardyce

Első félidő: A 3. percben Spurs helyzetet jegyezhettünk fel. Alderweireld bólinthatott kapura, de Pickford könnyedén fogta a gyengére sikeredett fejest. Nem sokkal később Harry Kane próbálkozott, de a Sunderland portása bravúrral védeni tudta a bal alsó sarokba tartó labdát. A 9. minutumban Alli lőhetett a tizenhatoson belül, de kísérlete elszállt a kapu felett. Negyedórát kellett várni az újabb lehetőségig. Rose eresztett meg egy élet erős löketet, de a labda méterekkel Pickford kapuja fölé szállt. A 35. percben Lamela lőtt kapura, de a labda elsuhant a bal oldali léc mellett. A 40. minutumban azonban megtört a gólcsend. A Sunderland első(!) lehetőségét gólra váltotta. Van Aanholt kapott remek labdát, aki nem hibázott és a bal alsó sarokba gurított. Nem sokkal később jött is a válasz. Kane próbálkozását még Pickford védeni tudta, majd a kipattanót Eriksen küldte kapura, mely a gólvonalon álló Cattermoleról a hálóban kötött ki. A hosszabbításban ismét a dán eresztett meg egy bombát, de a vendégek portás a helyén volt és védeni tudott. 

Második félidő: A fordulást követően 8 percet kellett várni az első helyzetig. Adam Johnson passzolt Defoe elé, de az angol támadó lövése csak az oldal hálót talált el. Nagy lehetőséget puskáztak el a vendégek. Az 55. minutumban Lamela ívelt Dele Alli felé. Az ifjú középpályás kapura bólintott, de fejese elkerülte Pickford kapuját. A 60. percben megfordította a mérkőzés állását a Tottenham. Rose lövését még védeni tudta a vendégek hálóőre, majd Dembele már nem hibázott és a bal alsó bombázott. A 68. minutumban újabb gólt szerzett. Eriksen lőtt kapura, mely Kirchhoffon változtatott irányt és kötött ki a vendégek hálójában. A 72. perben Kane próbálkozott, de a Sunderland portás ezúttal a helyén volt és bravúrral hárítani tudott. A 78. minutumban büntetőt kapott a Tottenham, melyet Harry Kane magabiztosan értékesíteni tudott.

Képforrása: Tottenham Hotspur facebook oldala

Németh Boldizsár